Το επιτυχημένο ντεμπούτο του Βαζβίνιακ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο χθεσινός Παναθηναϊκός, που ήρθε ισόπαλος (0-0) με τον Πανσερραϊκό για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Τεν Κάτε που είπε: «Παίξαμε σαν πριμαντόνες»! Το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 4 Μαρτίου.

Με σκληρά λόγια μίλησε ο Ολλανδός προπονητής αναφερόμενος στην απόδοση των παικτών του: «Για να μπορεί να κερδίζει μια ομάδα πρέπει να έχει κίνητρο. Το μυαλό των ποδοσφαιριστών δεν ήταν στο παιχνίδι και αυτό φάνηκε από την ώρα που φτάσαμε στο γήπεδο. Γίνονταν συζητήσεις ότι ο αντίπαλος θα παίξει με νέους παίκτες και οι δικοί μας πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουν χωρίς προσπάθεια».

Αντίθετα, ο τεχνικός του Πανσερραϊκού Ούγκο Μπρος εμφανίστηκε χαρούμενος και ικανοποιημένος: «Ήμασταν υποχρεωμένοι να παίξουμε με αναπληρωματικούς, αλλά τελικά είδα πολύ καλά στοιχεία. Είμαι περήφανος για τα παιδιά, που δικαιούνταν τη νίκη».

Ο Πανσερραϊκός (4-5-1) έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τις δύο φορές ο Γιακούμπ Βαζβίνιακ έσωσε τον Παναθηναϊκό! Την πρώτη φορά στο 4΄ όταν με τάκλιν μπλόκαρε το πλασέ του Γεωργιάδη που ήταν απέναντι από τον Τζόρβα και τη δεύτερη στο 24΄. Ο Γεωργιάδης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Βαζβίνιακ εμπόδισε τον Τάντιτς μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα άουτ. Αν το πίστευε περισσότερο θα μπορούσε να είχε φτάσει στη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο ήταν νωθρός και δεν κατάφερε να ελέγξει όσο θα ήθελε το κέντρο. Οι γηπεδούχοι με τον Γεωργιάδη να κάνει μεγάλο παιχνίδι και τον Τάντιτς να αλωνίζει στη μεσαία γραμμή έγιναν πολύ επικίνδυνοι για την εστία του Τζόρβα. Ο Πανσερραϊκός ζήτησε πέναλτι μάλιστα στο 28΄ όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σιμάο.

Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν δυοτρεις καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο και παρά τις αλλαγές του Χενκ Τεν Κάτε οι «πράσινοι» με τον τρόπο που αγωνίστηκαν έδειξαν να ικανοποιούνται με τη λευκή ισοπαλία. Στο 10΄ ο Κηπουρός έδιωξε σε κόρνερ συρτό δυνατό σουτ του Σαλπιγγίδη, ενώ στο 34΄ από βολίδα του Γκάμπριελ η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 40΄ έγινε η πιο ωραία φάση από πλευράς ΠΑΟ όταν ο Γκάμπριελ πάσαρε στον Κλέιτον, που άφησε έξυπνα την μπάλα για τον Σαλπιγγίδη, όμως αντί να σουτάρει απευθείας έκανε περιστροφή και άλλαξε πόδι με αποτέλεσμα να αστοχήσει.

Ο Τεν Κάτε έβαλε στο 46΄ τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά στα χαφ και δεξιά λίγο αργότερα (56΄) τον Καραγκούνη και το σύστημα μετατράπηκε από 4-4-2 σε 4-3-3. Θέση στην οποία δεν παίζει τόσο συχνά. Ο Ολλανδός έριξε και τον Πετρόπουλο στο ματς, ο οποίος αν και δραστήριος δεν κατάφερε να αλλάξει τη μετριότατη εικόνα του Παναθηναϊκού.

Στο 64΄ ο Γκούρτσας με εκπληκτικό σουτ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στον ΠΑΟ (ο Τζόρβας ήταν λίγο πιο έξω), αλλά η μπάλα έφυγε σύρριζα από το οριζόντιο δοκάρι.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΣΙΛΒΑ

Στο 89΄ τραυματίστηκε σε εναέρια μονομαχία με τον Βοσκόπουλο ο Ζιλμπέρτο και του τοποθετήθηκε επίδεσμος (στο κεφάλι). Στο τέλος διακομίστηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Καλή σε γενικές γραμμές ήταν η διαιτησία του Ζωγράφου. Κίτρινες:

Σπυρόπουλος, Αμπουμπακάρι, Πιπίνης, Σιάκκας.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ:Κηπουρός, Πιπίνης Καλλιμάνης (46΄ Γαλανόπουλος), Βοσκόπουλος, Σιάκκας, Τάντιτς (69΄ Παπαδόπουλος), Αμπουμπακαρί, Παπάζογλου, Γεωργιάδης, Γκούρτσας (72΄ Σ. Κωνσταντινίδης), Ανάκογλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:Τζόρβας, Μουν, Βύντρα, Βαβζίνιακ, Σπυρόπουλος, Γκάμπριελ (56΄ Καραγκούνης), Ζ. Σίλβα, Σιμάο, Κλέιτον (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδης (71΄ Πετρόπουλος).

●●● Ο Χρήστος Μελίσσης τιμήθηκε από τον Πανσερραϊκό, καθώς είχε αγωνιστεί για 4 χρόνια με την ομάδα των Σερρών.

●●● «Κώστα Δήμου θα βγεις νικητής γιατί είσαι μαχητής» έγραφε πανό που είχαν αναρτήσει οι φίλοι του ΠΑΟ για τον άτυχο πολίστα που τραυματίστηκε σε τροχαίο. Ο «Κούμπα», όπως τον λένε χαϊδευτικά στην Πολωνία, στο ντεμπούτο του έδειξε πόσο πολύτιμη μεταγραφή μπορεί να αποδειχθεί. Ο κεντρικός αμυντικός έσωσε σε δύο φάσεις την ομάδα του, χάρη στην ταχύτητα και τα γρήγορα αντανακλαστικά του. Είναι ένας ψηλός (1,88 μ.) ποδοσφαιριστής που έλειπε από την αμυντική γραμμή του ΠΑΟ. Σε κάποιες στημένες φάσεις μάλιστα ο Πολωνός προωθήθηκε στην αντίπαλη περιοχή και κυνήγησε το γκολ! Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις λίγα 24ωρα στην ομάδα και οι πληροφορίες ανέφεραν πως στην αποστολή ήταν «ψαρωμένος», εντούτοις ο Βαζβίνιακ κατάφερε να δείξει πολλά από τα στοιχεία που διαθέτει. Πίεσε ψηλά αν και στο τέλος φάνηκε να μένει λίγο πίσω από φυσική κατάσταση.

ΕΙΠΕ

Για να μπορεί να κερδίζει μια ομάδα πρέπει να έχει κίνητρο. Το μυαλό των ποδοσφαιριστών δεν ήταν στο παιχνίδι

Ρίχνουν τους τόνους και κοιτούν μπροστά


Ρίχνουν τους τόνους τόσο η οικογένεια Γιαννακόπουλου όσο και ο Νικόλας Πατέρας και έρχεται ηρεμία στον Παναθηναϊκό. Αν θα είναι προσωρινή ή όχι, θα φανεί στη συνέχεια, καθ΄ ότι χρειάζεται μεγάλη υπομονή και αυτοσυγκράτηση από όλους για να λειτουργήσει το πολυμετοχικό σχήμα.

Άνθρωποι κοντινοί στην οικογένεια Γιαννακόπουλου είχαν χθες επικοινωνία με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και αφού δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις εκατέρωθεν, αποφάσισαν, οι μέτοχοι, για το καλό του συλλόγου να χαμηλώσουν τους τόνους. Τα πνεύματα τις τελευταίες μέρες ήταν οξυμμένα με αφορμή όσα συνέβησαν στη γιορτή για τα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού και το γεγονός ότι κάποιοι κατέβασαν τα λάβαρα με τα τέσσερα ευρωπαϊκά κύπελλα στο μπάσκετ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νικόλας Πατέρας αντέδρασε μάλιστα με καυστική ανακοίνωση βλέποντας εφημερίδα που ανήκει στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου να του κάνει υποδείξεις και να του λέει ποιους να διώξει για το φιάσκο στη γιορτή. Παραδέχτηκε ότι έγινε λάθος με τα λάβαρα, αλλά τράβηξε το σκοινί με ανακοίνωση που εξέδωσε, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τριγμούς στον πολυμετοχικό ΠΑΟ.

Η χθεσινή επικοινωνία έφερε την ηρεμία μετά την καταιγίδα. Τόσο ο εκ των μεγαλομετόχων Παύλος Γιαννακόπουλος όσο και ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας δήλωσαν πως το κλίμα είναι καλό και αφήνουν πίσω τους όλα όσα συνέβησαν. «Στενοχωρήθηκα για όσα συνέβησαν, αλλά για το καλό του Παναθηναϊκού θα ρίξουμε τους τόνους. Βάζουμε τέλος σε ό,τι έγινε», είπε ο πρόεδρος. Ο κ. Γιαννακόπουλος ωστόσο επισήμανε ότι δεν υπήρξε επικοινωνία δική του με τον κ. Πατέρα.

Στις επόμενες μέρες (υπάρχουν πιθανότητες και για σήμερα) θα μεταβεί στην Ολλανδία ο Κώστας Αντωνίου για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε στο προχθεσινό παιχνίδι του Άγιαξ με τη Χέρακλες ως αλλαγή και έκανε καλό παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος αριστερός χαφ, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του και αν θα είναι στον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Υπάρχει ένα έτοιμο συμβόλαιο για μένα. Το μόνο που λείπει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή είναι οι υπογραφές».