Επιστροφή στις (εκτός έδρας) νίκες για τον ΠΑΟ! Στην πρώτη του εντός έδρας ήττα (1-2) στο πρωτάθλημα υποχρέωσε ο Παναθηναϊκός τον Λεβαδειακό! Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε άλωσε τη Λιβαδειά με τους Σίλβα Κλέιτον και τον Αντώνη Πετρόπουλο να είναι οι πρωταγωνιστές και σκόρερ της ομάδας τους. Απέναντι στην καλύτερη εντός έδρας άμυνα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού βρήκαν δίχτυα όχι μία, αλλά δύο φορές, είχαν δοκάρι με τον Ίβανσιτς και κάποιες ακόμη ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα προηγούμενα 9 παιχνίδια στη Λιβαδειά στο πρωτάθλημα οι γηπεδούχοι είχαν δεχτεί μόλις 1 γκολ, στο ματς με τον ΟΦΗ (2-1)!

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Για άλλο ένα παιχνίδι, όμως, φάνηκε η αδυναμία του Παναθηναϊκού στο κέντρο της άμυνας και αποδεικνύεται πόσο σημαντικές θα είναι οι προσθήκες των Βαβζίνιακ και Ντέιβιντ σε αυτή τη θέση.

Ο Χοσού Σαριέγκι, που επέστρεψε λόγω τιμωρίας, ήταν σε κακή κατάσταση και αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον δυνατό και ψηλό Ντιμπαλά. Λίγο έλειψε μάλιστα οι φιλοξενούμενοι να το πληρώσουν ακριβά, αλλά ο Αντώνης Πετρόπουλος με το χρυσό γκολ που πέτυχε στο 64΄ με προβολή (1-2) έκλεισε την πληγή που είχε ανοίξει με την ισοφάριση ο 27χρονος επιθετικός από το Κονγκό. Είχε προηγηθεί χτύπημα φάουλ του Ίβανσιτς και σουτ του Γκάμπριελ, που απέκρουσε ασθενώς ο Μπλάζιτς.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΑΡΙΕΓΚΙ

Ο Τεν Κάτε μετά την ισοφάριση αντικατέστησε τον Σαριέγκι (ένιωσε και κάποιες ενοχλήσεις) με τον Ίβανσιτς Και έκανε εσωτερική αλλαγή τοποθετώντας στη θέση του σέντερ μπακ τον Ζιλμπέρτο και αμυντικό χαφ τον Αυστριακό.

Ο Λεβαδειακός στο β΄ ημίχρονο και μετά το 1-2 προσπάθησε να βγει μπροστά, όμως το καλό μπλοκάρισμα του πρώτου του σκόρερ Λεονάρντο (έκανε πολλή δουλειά ο Σιμάο) και το πάθος των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού δεν του άφησαν πολλά περιθώρια για ισοφάριση. Ο Βούκοτιτς στο 68΄ με δύο αλλαγές (Κατσικογιάννη και Λέχτινεν) προσπάθησε να αλλάξει κάτι, η ομάδα του ρόλαρε καλύτερα στο κέντρο, αλλά ως εκεί! Τα σουτ ήταν μοιρασμένα (9 για τους γηπεδούχους και 10 για τους φιλοξενούμενους που είχαν και δύο κεφαλιές).

Οι «πράσινοι» έπεσαν πολλές φορές στην παγίδα του τεχνητού οφσάιντ (τις περισσότερες ο Σαλπιγγίδης) και έφτασαν τις 12 συνολικά!

Τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει κι άλλο γκολ είχε ο Παναθηναϊκός στο 68΄ με τον Σαλπιγγίδη, που μόνος αστόχησε με κεφαλιά.

ΔΟΚΑΡΙ ΙΒΑΝΣΙΤΣ

Ο Σίλβα Κλέιτον με ατομική προσπάθεια ξέφυγε από δύο αντιπάλους του και μισό μέτρο πριν μπεί στην περιοχή ανατράπηκε από τον Καψή. Ο αμυντικός του Λεβαδειακού είδε την κίτρινη κάρτα. Το φάουλ χτύπησε απευθείας ο Αντρέας Ίβανσιτς στο 78΄ και η μπάλα προσέκρουσε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ.

Ο Τεν Κάτε έκανε στο 90΄ τη δεύτερη αλλαγή του Σαλπιγγίδη με τον Χριστοδουλόπουλο και δεν αντικατέστησε άλλον ποδοσφαιριστή.

Ο Σίλβα Κλέιτον άνοιξε το σκορ (0-1) στο 41΄. Γκολ που ήρθε από τη συνεργασία των δύο Βραζιλιάνων. Ο Κλέιτον με τη μία πάσαρε δεξιά στον Γκάμπριελ και αυτός με σέντρα ακριβείας ξαναβρήκε τον συμπαίκτη του που έπιασε μονοκόματο σουτ. Η μπάλα έσκασε κάτω και στη συνέχεια αναπαύτηκε στα δίχτυα του Μπλάζιτς.

Ο Ντιμπαλά ισοφάρισε (1-1) στο 49΄. Σε μια προωθημένη μπαλιά με το σώμα του έβγαλε νοκ άουτ τον Σαριέγκι και πριν προλάβει να τον ανακόψει ο Βύντρα σούταρε και με συρτό σουτ νίκησε τον Γκαλίνοβιτς.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο α΄ ημίχρονο δεν έγιναν πολλές φάσεις. Ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, έλεγξε τον ρυθμό και ο Λεβαδειακός του έδωσε χώρο, προσπαθώντας να παίξει. Στο 19΄ από σέντρα του Κλέιτον ο Πετρόπουλος έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Μπλάζιτς μπλόκαρε την μπάλα. Στο 37΄ από λάθος του Πετρόπουλου ο Κόλτζος πάσαρε στον Λεονάρντο που έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά δεν βρήκε τον στόχο (άουτ).

Ο Χενκ Τεν Κάτε χρησιμοποίησε επιθετικό δίδυμο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη με τον Αντώνη Πετρόπουλο και επέστρεψε στο γνώριμό του 4-4-2. Στα χαφ δεξιά αγωνίστηκε ο Γκάμπριελ αριστερά, προς το κέντρο ο Κλέιτον και αμυντικά χαφ οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σιμάο.

Στο κέντρο της άμυνας επέστρεψε ο Σαριέγκι που εξέτισε την ποινή του και δίπλα του έπαιξε ο Βύντρα, δεξί μπακ ο Νίλσον και αριστερό ο Σπυρόπουλος, με τερματοφύλακα τον Γκαλίνοβιτς.

Ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς έπαιξε κι αυτός 4-4-2, αν και κάποιες φορές έμοιαζε με 4-4-1-1 με τον Ντιμπαλά ως αιχμή του δόρατος και τον Μπούσι λίγο πιο πίσω. Ο τελευταίος δεν φάνηκε καθόλου και ο Βούκοτιτς τον αντικατέστησε στο 68΄.

Πολύ καλή η διαιτησία του Τριτσώνη.

ΒΡΗΚΑΝ ΔΙΧΤΥΑ

Απέναντι στην καλύτερη εντός έδρας άμυνα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έβαλαν όχι ένα, αλλά δύο γκολ, είχαν δοκάρι με τον Ίβανσιτς και κάποιες ακόμη ευκαιρίες για άλλα γκολ

Νυχτερινή περίπολος στα δωμάτια των ποδοσφαιριστών


Τον Γιακούμπ Βαβζίνιακ και τον Βραζιλιάνο Ντέιβιντ στις θέσεις των Τζιόλη και Σόουζα αντίστοιχα, δήλωσε ο Παναθηναϊκός στην ΟΥΕΦΑ χθες το μεσημέρι, καθώς δεν απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες απόκτησης επιθετικού. Προβληματίζεται ο Χενκ Τεν Κάτε με την εξωαγωνιστική ζωή κάποιων ποδοσφαιριστών του και έφτασε σε σημείο να κάνει έφοδο προχθές το βράδυ, καθώς έφτασαν στα αυτιά του φήμες για γυναίκες που υπήρχαν σε δωμάτια πριν από το ματς με τον Εργοτέλη!

Ο Ολλανδός τούς είπε μάλιστα: «Έχουν φτάσει στα αυτιά μου φήμες ότι κάποιοι από εσάς είχαν γυναίκες στα δωμάτια πριν από το ματς με τον Εργοτέλη. Δεν θέλω να το πιστέψω. Πιστεύω να καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο δεν κάνει καλό στην ομάδα», τους είπε μεταξύ άλλων ο 54χρονος προπονητής, που τους επισήμανε να προσέχουν γενικά την εξωγηπεδική τους ζωή και να μη δίνουν δικαιώματα ούτε για φήμες.

Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, σε καλό δρόμο βρίσκεται και το θέμα του Λεονάρντο, του αριστερού χαφ του Άγιαξ, και όπως λένε οι Ολλανδοί ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά να τον κλείσει για το καλοκαίρι.

Συζητήσεις γίνονται στον Παναθηναϊκό για τον αντικαταστάτη του Γιάσμινκο Βέλιτς με αρκετούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» να είναι στους υποψηφίους (Βαζέχα, Σαραβάκος, Ρότσα κ.ά.) για τη θέση του αρχισκάουτερ.

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕ Ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός κορυφώνει σήμερα (19.00) τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων (αν και κλείνει σήμερα τα 101) από την ίδρυσή του με μια λαμπρή γιορτή στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ. Θα βραβευτούν μεγάλες προσωπικότητες του συλλόγου, που λάμπρυναν με την παρουσία, το ήθος και τις επιδόσεις τους τον ελληνικό αθλητισμό. Μορφές από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη θα χρωματίσουν με την παρουσία τους μια γιορτή, στην οποία οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με χάπενινγκ και να δουν κάποιους καλλιτέχνες. Τη γιορτή θα «ντύσουν» μουσικά με τα τραγούδια τους οι Στέλιος και Άγγελος Διονυσίου, Γιώργος Δημητριάδης, Μatisse και C: RΕΑL. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια (συμβολική τιμή 2 ευρώ) θα διατεθούν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (801-111.1908- 210-8094.111).

Γκολ και… τρίποντο


Επιστροφή στην 11άδα και επιστροφή στα γκολ! Και γκολ… τρίποντο για τον ΠΑΟ. Ο «Πετρογκόλ» ξανακτύπησε, αυτή τη φορά στη Λιβαδειά και αποδεικνύει την πολύ καλή σχέση που έχει με τα δίχτυα. Μια φάση όπου θα μπορούσαμε να μιλάμε για μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενουμένους τη μετέτρεψε σε γκολ, στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς και ενώ ο Λεβαδειακός είχε ισοφαρίσει με τον Ντιμπαλά. Η έμπνευση του Τεν Κάτε να τον επαναφέρει στην 11άδα αποδείχθηκε σοφή. Μάλιστα, την τελευταία ημέρα πολλοί πίστευαν ότι στην επίθεση του ΠΑΟ δεν θα αγωνιζόταν ο Πετρόπουλος, αλλά ο Χριστοδουλόπουλος, όμως ο Ολλανδός έκανε αυτή τη φορά… διάνα. Ο μη ερχομός επιθετικού στον ΠΑΟ θα λειτουργήσει υπέρ του, αφού θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Σε μεγάλη ημέρα ήταν ο Βραζιλιάνος χαφ του Παναθηναϊκού. Ο Σίλβα Κλέιτον αποδεικνύει όποτε αγωνίζεται είτε αναπληρωματικός, είτε βασικός, πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι. Χθες στη Λιβαδειά αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά και προς το κέντρο και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους. Πέτυχε το πρώτο γκολ με μονοκόμματο σουτ, φάση την οποία δημιούργησε ο ίδιος (!) και γενικά ήταν ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Πάσες με τη μία, εξαιρετική ντρίμπλα και παιχνίδι με μυαλό. Στο 78΄ με ατομική προσπάθεια και ντρίμπλες πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ο έμπειρος Καψής αναγκάστηκε να τον ανατρέψει από πίσω πριν μπει στην περιοχή, βλέποντας την κίτρινη κάρτα. Στη συνέχεια της φάσης είχε δοκάρι ο Ίβανσιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Εγκώμια για Σιμάο, ικανοποίηση για τις μεταγραφές


Το εγκώμιο του Μάτε Σιμάο έπλεξε ο Χενκ Τεν Κάτε, λέγοντας πως είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού φέτος και τον παρακολουθούν μεγάλες ομάδες από την Ισπανία και την Ιταλία. Ο Ολλανδός φάνηκε αισιόδοξος για τον Βραζιλιάνο Λεονάρντο του Άγιαξ, τον οποίο ο ΠΑΟ θέλει να αποκτήσει το καλοκαίρι: «Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα τον αποκτήσει εφόσον ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην υπόθεση αυτή. Δεν είναι παίκτης του Παναθηναϊκού αν δεν υπογράψει. Πάντως, δεν είναι ώρα να ασχοληθούμε τώρα με αυτό το θέμα». Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε πως είναι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από τις κινήσεις της διοίκησης στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου και αναφέρθηκε στο έμψυχο υλικό: «Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Ενισχυθήκαμε στην άμυνα. Το ρόστερ είναι καλό, ο ΠΑΟ έχει ικανούς ποδοσφαιριστές και η διοίκηση κάνει αυτό που πρέπει να κάνει». Ο 54χρονος προπονητής συνέχισε και στάθηκε στον αμυντικό χαφ από τη Μοζαμβίκη, ο οποίος και χθες ήταν από τους καλύτερους του ΠΑΟ: «Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που δεν τους προσέχετε. Παραδείγματος χάριν ο Σιμάο, που είναι από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟ έχει ρόστερ που μπορεί να κάνει εκ των έσω μεταγραφή. Ο Σιμάο είναι ένας από τους καλύτερους. Τον βλέπουν μάτια από την Ιταλία και την Ισπανία. Μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες».

Για την αλλαγή του Χοσού Σαριέγκι εξήγησε: «Είχε χτυπήσει και το ζήτησε και ο ίδιος να βγει. Είχε κάνει και ένα σοβαρό λάθος πριν».

Ο Ολλανδός μίλησε για δίκαιη νίκη: «Νικήσαμε δίκαια, ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς. Δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Αν στην τελική προσπάθεια ήμασταν πιο προσεκτικοί, θα είχαμε κάνει πιο άνετα τα γκολ και θα είχαμε πετύχει κι άλλα. Ο Λεβαδειακός δεν έκανε ευκαιρίες». Για την απομάκρυνση του Βέλιτς, είπε ότι δεν σχολιάζει αποφάσεις της διοίκησης.

ΒΟΥΚΟΤΙΤΣ

Ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς προσπάθησε να δει το ποτήρι μισογεμάτο. Αναφερόμενος στην πρώτη εντός έδρας ήττα, μίλησε για «κακές στιγμές στις φάσεις των δύο γκολ» και τόνισε ότι δεν τους βγάζει εκτός προγράμματος, αφού οι αντίπαλοί τους δεν έκαναν κάτι καλύτερο: «Κάποια στιγμή έπρεπε να το περιμέναμε αυτό, ότι θα χάναμε εντός. Βέβαια δεν το δεχόμαστε μέσα μας, γιατί οι παίκτες πάλεψαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Από συγκυρία σε κάποιες κακές στιγμές δεχτήκαμε δύο γκολ».

Ο προπονητής του Λεβαδειακού είπε ακόμη: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, όμως κι εμείς μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί στο σουτ του Λεονάρντο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Για ψυχολογικούς λόγους για μας ήταν καλύτερο να είχαμε έρθει ισόπαλοι και για μένα αυτό ήταν το φυσιολογικό στο παιχνίδι».

Για τη συνέχεια ο Σέρβος προπονητής δήλωσε: «Είναι γεγονός ότι έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Έχουμε καλό ρυθμό και ανεξαρτήτως προγράμματος πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Ο στόχος που έχουμε είναι συγκεκριμένος και αν δούμε και τα άλλα αποτελέσματα είναι σαν να μη χάσαμε κάτι σήμερα. Οι μεταγραφές μας θέλουν χρόνο προσαρμογής».

ΕΙΠΕ

Ο ΠΑΟ έχει ρόστερ που μπορεί να κάνει εκ των έσω μεταγραφή. Ο Σιμάο είναι ένας από τους καλύτερους. Τον βλέπουν μάτια από την Ιταλία και την Ισπανία. Μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες