Έπειτα από 20 αγωνιστικές ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε την πρώτη νίκη στο γήπεδό του. Μία νίκη (1-0 με γκολ του Μπούλε στο 55΄) που ήρθε έπειτα από σχεδόν έναν γύρο (το τελευταίο «τρίποντο» ήταν στο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στη Φυλή, την 5η αγωνιστική). Η ομάδα των Σερρών έφθασε έτσι τους 15 βαθμούς και ανέβηκε στη 14η θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τον αντίπαλό της τελευταίο με 13 πόντους.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεσαία γραμμή, όμως δεν μπόρεσε να τη μετατρέψει σε ευκαιρίες και επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Πακάνια. Αντίθετα ο Θρασύβουλος ακολουθώντας την τακτική των αντεπιθέσεων βρέθηκε… φάτσα με το γκολ στο 32΄, αλλά το πλασέ του Μπαριέντος απομάκρυνε πάνω στη γραμμή της εστίας ο Γαλανόπουλος. Στην επανάληψη με τον Τάντιτς στην 11άδα ο Πανσερραϊκός βελτιώθηκε αισθητά, επέβαλε τον ρυθμό του και περιόρισε τον αντίπαλό του στο μισό γήπεδο. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους στους παίκτες της ομάδας της Φυλής, οι οποίοι δεν μπόρεσαν ούτε μία φορά να φθάσουν με αξιώσεις στην εστία του Ίλιτς. Ο Μπούλε με πλασέ στο 55΄ πέτυχε το γκολ που έκρινε τη συνάντηση.

Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, μετά τις αποβολές των Μπούλε (81΄) και Μίχου (83΄).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΟΥΓΚΟ ΜΠΡΟΣ: Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι εύκολα, για κανέναν από τους δύο αντιπάλους. Στο πρώτο μέρος ήμασταν νευρικοί, φοβισμένοι και ίσως αυτό να ήταν φυσιολογικό, αφού ο αγώνας ήταν κρίσιμος τόσο για εμάς όσο και για τον Θρασύβουλο. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι, είχαμε ευκαιρίες, αξιοποιήσαμε τη μία και νικήσαμε. Οι τρεις βαθμοί θα μας βοηθήσουν και ψυχολογικά. Θα δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ: Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν. Εμείς στο πρώτο μέρος αγωνισθήκαμε καλά, είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν τα καταφέραμε. Όποια ομάδα πετύχαινε το γκολ, ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα νικούσε. Ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που τα κατάφερε. Το παιχνίδι ήταν νευρικό. Απ΄ εδώ και πέρα όσες ευκαιρίες έχουμε θα προσπαθήσουμε να τις αξιοποιήσουμε.