ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του Κ. Καραμανλή ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει. Ο Κ. Καραμανλής είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να βγάζει ηθικοπλαστικούς λόγους για το πόσο καλό είναι να είσαι νέος, πλούσιος, ωραίος, υγιής και ηθικός, σαν επαρχιακός ιεροκήρυκας. Η κυβέρνηση που έπεσε μέσα στα σκάνδαλα, τη διαφθορά και την καταστροφή της οικονομίας ήταν η κυβέρνηση των Θ. Ρουσόπουλου- Γ. Αλογοσκούφη. Σκάνδαλα υποκλοπών, δομημένων ομολόγων, Βατοπεδίου κ.λπ. Η κυβέρνηση Θ. Ρουσόπουλου- Γ. Αλογοσκούφη οδήγησε την οικονομία της χώρας στην επιτήρηση, στην υποβάθμιση και στον προθάλαμο μιας νέας επιτήρησης. Δηλαδή στη διεθνή ανυποληψία, που μας κοστίζει 2,5%- 3% μεγαλύτερο επιτόκιο στον δανεισμό του κράτους.

Το δόγμα που προσπάθησε να αποδείξει ο Γ. Αλογοσκούφης ήταν ότι η αγορά ρυθμίζει αυτόματα την οικονομία και δεν χρειάζεται καθοδήγηση, παρέμβαση, επιτήρηση. Η άλλη όψη, δηλαδή, του νομίσματος ότι το κράτος είναι αντικειμενικό και μπορεί να λειτουργήσει την οικονομία χωρίς αγορά! Και τα δύο δόγματα κατέρρευσαν οδηγώντας στη φτώχεια και στην ανεργία εκατομμύρια ανθρώπους. Έτσι, ο Γ. Αλογοσκούφης κατάφερε να ρίξει την ανάπτυξη από το 4,7% στο 0,2%. Να αρπάξει μέσω της φορολογίας 25-30 δισ. ευρώ από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που τώρα πληρώνουν το 51% των άμεσων φόρων, και να τα μεταβιβάσει σε εμπόρους, βιομηχάνους, εργολάβους. Να αυξήσει τον ΦΠΑ κατά 1% εις βάρος του λαού βέβαια. Να καταργήσει τον νόμο για τις επενδύσεις (όσοι επενδύουν έως το 30% των κερδών μέσα σε μία διετία απαλλάσσονται του φόρου). Να μειώσει τον ανώτατο συντελεστή του φόρου των επιχειρηματιών από 35% σε 25%. Να καταργήσει τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και να φορολογήσει τους μικροϊδιοκτήτες.

Την καταστροφική αυτή κυβέρνηση διαδέχτηκε η κυβέρνηση Γ. Σουφλιά- Πρ.

Παυλόπουλου. Αλλά αυτή είναι μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Διότι και να ήθελε να κάνει κάτι πάνω στα ερείπια της οικονομίας και του κράτους, δεν προλαβαίνει.

Κατά συνέπεια, το μόνο που έχει να κάνει είναι εκλογές. Για να έχουμε κυβέρνηση χωρίς φερετζέ.