ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Με σόου του Λεονάρντο (δύο γκολ, ένα δοκάρι) ο Λεβαδειακός πέτυχε πολύτιμη νίκη 2-0 σε βάρος του Πανθρακικού χθες στη Λιβαδειά, διατηρώντας έτσι το αήττητο που έχει φέτος στην έδρα του. Συγχρόνως, όμως, ο προπονητής των Βοιωτών Μόμτσιλο Βούκοτιτς επεσήμανε πως η ομάδα του θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μακριά από την έδρα της, ώστε να πάρει και εκτός βαθμούς.

Στο α΄ ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή των κινήσεων, αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την πολύ σωστά οργανωμένη αμυντική γραμμή των παικτών της Κομοτηνής. Έτσι, το 0-0 αποτέλεσε φυσιολογική εξέλιξη. Στην επανάληψη η κίνηση του Βούκοτιτς να «ρίξει» στον αγώνα έναν 18χρονο, τον Στέλιο Βασιλείου, αποδείχθηκε εξαιρετική.

Κι αυτό γιατί ο πιτσιρικάς προσέφερε πολύ περισσότερα από τον Μπούσι στον επιθετικό τομέα.

Παράλληλα η έξοδος του Ανδράλα, η τοποθέτηση στο κέντρο της άμυνας του Μιχάλη Καψή και η προώθηση του Ζησόπουλου στη φυσική του θέση, στη μεσαία γραμμή, έδωσαν στους γηπεδούχους καλύτερο ρυθμό, αλλά και την ευκαιρία να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση.

Οι κινήσεις του Βούκοτιτς έφεραν τον Λεβαδειακό σε ρόλο οδηγού. Και με τον Λεονάρντο σε μεγάλα κέφια έ φθασε στη σπουδαία νίκη. Στο 71΄ ο Βασιλείου έδωσε στον Ντιμπαλά, αυτός σέντραρε στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας και ο Λεονάρντο με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 80΄ ο Βραζιλιάνος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Βρονταρά, ενώ το νέο σουτ έξω από την περιοχή τρία λεπτά αργότερα βρήκε στόχο διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

«Ήταν μια σημαντική νίκη για την ομάδα μου. Ο Πανθρακικός είναι αξιόμαχος αντίπαλος και η θέση του στον βαθμολογικό πίνακα μόνο τυχαία δεν είναι», επεσήμανε ο τεχνικός του Λεβαδειακού Μόμτσιλο Βούκοτιτς μετά το τέλος του αγώνα. Και συνέχισε: «Είχα επισημάνει στους παίκτες μου ότι θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και να μην δώσουν ευκαιρίες στον Πανθρακικό, γιατί είναι ομάδα που θα μπορούσε να μας τρελάνει. Μέχρι τώρα έχουμε συγκεντρώσει 15 πόντους στην έδρα μας και μόλις έναν μακριά από αυτήν. Πρέπει να διορθωθούμε, έτσι, ώστε να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει και εκτός».

Ο Εμίλιο Φερέρα εμφανίσθηκε απογοητευμένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του και τόνισε: «Το α΄ ημίχρονο δεν είχε να δείξει τίποτα. Προσέξαμε ιδιαίτερα την αμυντική μας λειτουργία, αλλά και τη μεσαία γραμμή μας. Όμως, ήμασταν κακοί επιθετικά και δεν μπορέσαμε να απειλήσουμε».