ΠΑΝΩ που πήγαν να πέσουν οι τιμές στα μαγαζιά, με προσφορές, εκπτώσεις και τέτοια, μήπως και πιαστεί κορόιδο ο κόσμος και ξοδέψει από τώρα το δώρο του, κάποιοι έριξαν τις βιτρίνες.

Τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών έβαλαν τη στάμπα τους για καλά στη ζωή μας.

Ποιος θα φανταζόταν πριν από λίγο καιρό, πως η απάντηση στα χαμένα όνειρα ενός 15χρονου και την απόγνωσή του για μια ευκαιρία ζωής, θα ΄ταν ο θάνατός του από τη σφαίρα ενός ειδικού φρουρού. Και η συνέχεια κόσμος στους δρόμους, δάσκαλοι, γονείς, παιδιά.

Και άλλοι όμως, αυτοί που δυστυχώς διάλεξαν τη βία για επιχείρημα, που έφερε τις καταστροφές.

Όλα αυτά βέβαια και ό,τι άφησαν πίσω τους δεν μπορούν να αλλάξουν την ατζέντα.

Ούτε προσφέρονται για να αλλάξουν «πρόσωπο» οι τράπεζες, που δεν έχασαν την ευκαιρία να βγάλουν και από τις καταστροφές με δάνεια, προσφορές και άλλα τέτοια που τα διαφημίζουν κιόλας. Ούτε βέβαια για να δείξουν ότι είναι δίπλα μας σαν θεσμός κάποιες ασφάλειες, αφού την ίδια ώρα το κράτος τις ιδιωτικοποιεί. Έτσι η καταστροφή τούς έρχεται γάντι για δουλειές, να αυξήσουν το μερίδιό τους στην αγορά και να πιάσουν καλύτερη τιμή.

Είναι βέβαια και το ερώτημα πώς μέσα σε όλα αυτά ήλθε και τσίμπησε κάπως το Χρηματιστήριο που ξανάκατσε πάλι.

Μέσα σ΄ όλα αυτά, με το που κάθεται η σκόνη, ο δήμαρχος αλλάζει τους πλαστικούς κάδους που κάηκαν, με άλλους τσίγκινους από παλιά παρτίδα.

Είναι βέβαια και οι μεγάλες αλυσίδες που επιμένουν να μας θυμίσουν πως έρχονται Χριστούγεννα για να μας πάρουν τα ρέστα με μπάλες, δώρα και παιχνίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το μεγάλο δέντρο όμως κάηκε στο Σύνταγμα.

ΥΓ: Σε ζωντανή μετάδοση.