ΝΕΚΡΟΣ από χρήση ναρκωτικών βρέθηκε μέσα στο κελί του στις Φυλακές της Κέρκυρας 38χρονος κρατούμενος, ενώ 24χρονος συγκρατούμενός του είναι σε κωματώδη κατάσταση από ναρκωτικές ουσίες.

Οι έρευνες επικεντρώνονται, ωστόσο, στο γεγονός ότι ο 24χρονος είχε εκφράσει προχθές φόβους για τη ζωή του ζητώντας ταυτόχρονα από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να τον μεταφέρουν στο πειθαρχείο της φυλακής, όπως και έγινε αρκετές ώρες αργότερα. Έτσι, εκτός από το πώς έφθασαν τα ναρκωτικά στους δύο κρατούμενους, ερευνάται αν συνδέεται το γεγονός αυτό με τις απειλές που κατήγγειλε ότι είχε δεχθεί ο 24χρονος κρατούμενος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας εκτός κινδύνου.

Ο 38χρονος, που βρέθηκε νεκρός από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, εξέτιε ποινή 17 ετών κάθειρξης για κατά συρροήν κλοπές και βρισκόταν στην Κέρκυρα από τον Φεβρουάριο του 2007. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., είχε ιστορικό χρήσης ναρκωτικών, όμως για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του αναμένεται να γίνει νεκροτομή στα Γιάννενα.

Ο δεύτερος κρατούμενος εξέτιε ποινή κάθειρξης 6 ετών επίσης για κλοπές και είχε μεταφερθεί στις Φυλακές της Κέρκυρας τον Απρίλιο του 2007. Είχε ζητήσει από τη μία το μεσημέρι προχθές να μεταφερθεί στο πειθαρχείο γιατί φοβόταν, όπως έλεγε, για τη ζωή του. Τελικά μεταφέρθηκε, και χθες λίγο πριν τις από 11 το πρωί βρέθηκε από φύλακα σε κωματώδη κατάσταση.