ΦΕΥΓΕΙ ΛΟΙΠΟΝ. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος. Στα κομμάτια. Η οργή και η περιφρόνηση 6,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων τον συνοδεύουν. Ο Τζορτζ Μπους ο μικρός, έδυσε. Αφού με τη βλακεία του έφερε περισσότερα δεινά στον κόσμο από όσα η μανία του Τζένγκις Χαν. Κατέστρεψε την παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις. Υπονόμευσε τον ΟΗΕ και κάθε ειρηνευτική διαδικασία με την εξωτερική πολιτική Ράμπο που αποτυγχάνει σε όλα.

Αρνήθηκε τη Συμφωνία του Κιότο για το περιβάλλον. Άρχισε τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, ευνόησε τον πόλεμο στη Γεωργία, ξαναζωντάνεψε τον Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία και σχεδίαζε πολέμους με το Ιράν, τη Συρία, τη Λιβύη, τη Β. Κορέα, την Κούβα.

Αλλά δεν μπόρεσε να τους προχωρήσει, επειδή ήδη οι ΗΠΑ μάτωναν και πυορροούσαν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Τις ΗΠΑ τις οδήγησε στην πτώση και την παρακμή. Υπονόμευσε το δημοκρατικό σύστημα με την καλπονοθεία στη Φλόριντα κατά την πρώτη του εκλογή. Με την πολιτική του απέναντι στον μουσουλμανικό κόσμο προκάλεσε την καταστροφή του Μανχάταν. Με τη νομοθεσία Γκουαντάναμο υπονόμευσε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κατέστρεψε τη Νέα Ορλεάνη, στερώντας της πόρους για τα φράγματα, πόρους που έδωσε για τα καλλιστεία…

σκύλων!

Πέτυχε να συνασπίσει τα αντιδραστικά στρώματα των μεσοδυτικών πολιτειών με τους ρατσιστές και τους φανατικούς χριστιανούς του Νότου. Ποτέ δεν κατάλαβε γιατί οι ξυπόλητοι του Βιετνάμ νίκησαν τη σιδερόφρακτη αυτοκρατορία και προσπάθησε να εκδικηθεί τον πλανήτη Γη για το παλιό τραύμα της Αμερικής.

Αγνόησε την Ιστορία και τις παραδόσεις των λαών.

Γι΄ αυτό ηττήθηκε πολιτικά, πνευματικά και ηθικά, πολύ πριν από τις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

Υπήρξε πρόεδρος των ΗΠΑ τον οποίο δεν θα νοσταλγήσει κανείς εκτός από τους αντιπάλους του.

Ακόμη κι αυτοί που υποστήριζαν την «εκδίκηση του Ράμπο» τον μισούν γιατί απέδειξε την αποτυχία του ονείρου τους. Τον ευλογούν μόνο οι εχθροί του γιατί απέδειξε την ανικανότητα της αυτοκρατορίας.

Φεύγει μέσα στην περιφρόνηση της αποτυχίας του. Τελικά, δεν απέδειξε στον μπαμπά του ότι είναι ικανός! Τώρα ο αλκοολικός που είδε τον Θεό και αποτοξινώθηκε δεν είναι τίποτα ουσιαστικά. Δεν μπορεί να βλάψει κανέναν. Δεν μπορεί να κάνει πολέμους. Δεν μπορεί να καταστρέφει. Ξεδόντιασαν την πολιτική του οι ίδιοι οι Αμερικανοί.