Πήρε τους βαθμούς εκτός έδρας! Η Λάρισα επικράτησε προχθές του Πανσερραϊκού με 3-1 και «έσβησε» με αυτόν τον τρόπο την απώλεια που είχε την προηγούμενη αγωνιστική όταν έχασε στο γήπεδό της από την Ξάνθη.

Δεν μπορεί να κερδίσει στο γήπεδό του ο Πανσερραϊκός. Μετά τον Πανιώνιο, γνώρισε άλλη μία ήττα μπροστά στο κοινό του και η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα έχει μείνει με το… παράσημο της νίκης της εις βάρος του Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και οι Σερραίοι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο αφού ήταν μέσα στο ματς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Λάρισα σιγούρεψε τη νίκη της στο τελευταίο πεντάλεπτο αλλά μέχρι τότε ο Πανσερραϊκός είχε τις ευκαιρίες για να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μάλιστα να στείλουν πρώτοι την μπάλα στα δίχτυα αλλά η προσπάθεια του Μπανγκουρά στο 25΄ κρίθηκε αντικανονική από τον διαιτητή Κύρκο. Ο φορ του Πανσερραϊκού σηκώθηκε στον αέρα με δύο αντιπάλους και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα όμως ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ εις βάρος του Κώτσιου, απόφαση μάλλον λανθασμένη. Ο Πανσερραϊκός έχει παράπονα από τον Κύρκο και για άλλη μία απόφασή του, όταν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Βέμπερ έσπρωξε στην περιοχή τον Τάντιτς αλλά ο Ηπειρώτης ρέφερι υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η Λάρισα, αφού απέφυγε αυτούς τους… σκοπέλους, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, έχοντας μαζί της και μπόλικη ρέντα. Στο 28΄ ο Σαρμιέντο βρέθηκε αφρούρητος έξω από την περιοχή, έπιασε το δυνατό σουτ και η μπάλα αφού χτύπησε στο κεφάλι του Μιλένκοβιτς άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κηπουρού (0-1).

Με αυτό το γκολ στην πλάτη του ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Βέμπερ περιόρισε τη δράση του Τάντιτς ενώ και ο Βενετίδης εξουδετέρωσε όσους παίκτες βρέθηκαν αντίπαλοί του, γιατί ο Γιάννης Παπακώστας έκανε τις διορθωτικές κινήσεις του προκειμένου να λύσει η ομάδα του το πρόβλημα του γκολ. Και το κέντρο της άμυνας όμως της Λάρισας με τους Νταμπίζα και Κώτσιο στάθηκε στο ύψος του και οι προσπάθειες των γηπεδούχων δεν είχαν αποτέλεσμα.

Στη δύση του αγώνα κι όταν ο Πανσερραϊκός είχε βγει όλος μπροστά για να πετύχει την ισοφάριση, η Λάρισα βρήκε την ευκαιρία για να γράψει τον επίλογο: Στο 85΄ ο Βενετίδης έγινε κάτοχος της μπάλας από κόντρα, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με δυνατό σουτ την έστειλε κάτω από τα πόδια του Κηπουρού (0-2). Και στο 89΄ ο Ζουράφσκι έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Πανσερραϊκού, το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον Κηπουρό που απέκρουσε προσωρινά, αλλά ο επερχόμενος Πάρα δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει (0-3).

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις όταν ο Ιγκλέσιας σταμάτησε με το χέρι την κεφαλιά του Μπαϊκαρά και ο Κύρκος καταλόγισε αυτήν τη φορά το πέναλτι. Ο Τάντιτς ευστόχησε από τα 11 μέτρα όμως ήταν πλέον πολύ αργά (1-3).

«Κρατήσαμε μακριά από την περιοχή μας τον αντίπαλο αλλά δεν φτάσαμε στη νίκη», δήλωσε ο Γιάννης Παπακώστας και πρόσθεσε: «Αν το γκολ που επιτύχαμε είναι κανονικό, τότε μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν ήμασταν καλοί στην τελική πάσα. Στο δεύτερο ημίχρονο ρισκάραμε αλλά δεν είχαμε ηρεμία στο παιχνίδι μας». Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε: «Αυτή η νίκη μας βάζει σε καλό δρόμο. Πρέπει να κερδίσουμε και το επόμενο ματς για να έχει αντίκρυσμα αυτή η επιτυχία μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Νταμπίζα που ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού του και μπόρεσε να μας βοηθήσει».