ΛΙΒΑΔΕΙΑ

O Λεονάρντο τα κατάφερε και έλυσε τον… γόρδιο δεσμό, ο Λεβαδειακός πήρε το πρώτο του «τρίποντο» στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ στον αντίποδα ο Θρασύβουλος έμεινε χωρίς πόντο μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής και μοιράζεται την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον επίσης νεοφώτιστο στη Σούπερ Λίγκα, τον Πανθρακικό.

Το παιχνίδι στη Λιβαδειά εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Οι γηπεδούχοι παρ΄ ότι είχαν την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων, φάνηκαν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην τελική πάσα αλλά και την τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία της ομάδας της Φυλής. Οι φιλοξενούμενοι εμφανίσθηκαν με καθαρά αμυντική λογική στο παιχνίδι τους, με στόχο να εξασφαλίσουν έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας. Χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Το πρώτο 45λεπτο ήταν χωρίς νεύρο. Η ομάδα του Λεβαδειακού είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορέσει να φθάσει με αξιώσεις στην εστία του Χριστόπουλου. Ο Ντιμπαλά στην καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους έστειλε την μπάλα άουτ σε κοντινή κεφαλιά (34΄) ενώ λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου ο Κόζλεϊ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπλάζιτς αλλά αστόχησε. Οι αλλαγές προσώπων και τακτικής είχαν αντίκτυπο στην ποιότητα του αγώνα στην επανάληψη, με αποτέλεσμα οι περίπου 1.500 θεατές να παρακολουθήσουν κακό θέαμα και από τις δύο ομάδες.

Ο Λεβαδειακός στάθηκε πιο τυχερός στο 66΄, όταν ο Λεονάρντο άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Μοντόγια και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Έτσι οι παίκτες του Βούκοτιτς «πήραν κεφάλι» στο σκορ και κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ χωρίς να αισθανθούν ιδιαίτερη πίεση από τους αντιπάλους τους. Παρ΄ ότι κάποιος θα περίμενε οι ποδοσφαιριστές του Θρασύβουλου να πιέσουν μετά το γκολ του Λεονάρντο, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η μοναδική αξιόλογη στιγμή ήταν στο 68΄, όταν το σουτ του Βεντούρα έφυγε μόλις άουτ. ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

«Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και είναι θετικό το ότι καταφέραμε να νικήσουμε», επεσήμανε ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς μετά το τέλος του αγώνα. Και πρόσθεσε: «Αυτοί οι αγώνες, με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εσένα, είναι πάντα δύσκολοι. Ο Θρασύβουλος αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος και νομίζω πως θα είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμος στη συνέχεια, ιδιαίτερα στο γήπεδό του. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες. Οι προσδοκίες μας για φέτος είναι να βρεθούμε ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα και πιστεύω πως η ομάδα έχει τα προσόντα για να τα καταφέρει».

Ο Σάκης Τσιώλης από την πλευρά του τόνισε: «Γνωρίζαμε ότι ο Λεβαδειακός είναι μια καλή ομάδα. Και όταν απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο δημιουργείς ευκαιρίες αλλά δεν μπορείς να τις αξιοποιήσεις, όπως συνέβη με εμάς, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Είχα πει στους παίκτες μου πως όποια ομάδα πετύχαινε πρώτη γκολ, θα ήταν αυτή που θα έπαιρνε τη νίκη. Έτσι κι έγινε. Δεν σημαίνει τίποτα αυτή η ήττα. Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε ούτε να μας πιάνει πανικός. Το πρωτάθλημα μόλις άρχισε και έχει πολύ δρόμο μπροστά».