ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ που αφήνει στη χώρα η νέα διακυβέρνηση, μερικά θα μπορούσαν να κατοχυρωθούν σαν το σήμα κατατεθέν της. Ας πούμε οι καμένες περιοχές της Πάρνηθας, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Ρόδου, της Κρήτης, της Βαρυμπόμπης κ.λπ. θα έβρισκαν άνετα θέση στα διαφημιστικά έντυπα της Νέας Δημοκρατίας με την ένδειξη:

«Καμία άλλη κυβέρνηση δεν κατάφερε να κάψει τόσο μεγάλη έκταση και τόσους πολλούς ανθρώπους μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα». Το ίδιο και τα σκουπίδια: «Καμία άλλη κυβέρνηση δεν έκανε τόσα λίγα για το οξύτερο πρόβλημα των σημερινών πόλεων», θα έγραφε το σχετικό φυλλάδιο.

Ομως το πιο αντιπροσωπευτικό σήμα κατατεθέν της κυβέρνησης θα ήταν μία φωτογραφία. Η οποία θα έδειχνε το τέλος της Περιφερειακής Υμηττού, εκεί όπου συναντά τον δρόμο που οδηγεί από το Πικέρμι στα Σπάτα. Αν εκεί ο φωτογράφος έκανε ένα ανοικτό πλάνο, να δείξει δηλαδή και λίγο από το πλάι του δρόμου, από την πλευρά της κατεύθυνσης προς Αθήνα, θα βλέπαμε κάτι τεράστιες τσιμεντοδοκούς, αφημένες στην άκρη του δρόμου, σκεπασμένες από χορτάρια και χώματα. Πρόκειται για κομμάτια της γέφυρας που θα στηνόταν εκεί, για να δημιουργηθεί ανισόπεδος κόμβος, αφού η Περιφερειακή Υμηττού θα συνεχιζόταν μέχρι το λιμάνι της Ραφήνας. Πότε αφέθηκαν εκεί; Το 2003! Σε λίγο θα σκεπαστούν τελείως από τα χώματα και αργότερα θα αποτελέσουν μάλλον αρχαιολογικό εύρημα. Διότι η νέα διακυβέρνηση δεν καταδέχτηκε να κατασκευάσει ούτε ένα μέτρο επέκτασης της Περιφερειακής Υμηττού, ώστε να εξυπηρετηθεί το δεύτερο μεγαλύτερο, σε κίνηση, λιμάνι της Αττικής. Άραγε, τις βλέπει ο Πρωθυπουργός περνώντας από εκεί καθημερινά για να πάει στο σπίτι του; Ρώτησε μήπως να μάθει περί τίνος πρόκειται; Μάλλον όχι.

Προφανώς δεν του κάνει εντύπωση. Γνωρίζει ότι η κυβέρνησή του μπορεί να σκίζει στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και την επικοινωνιακή τακτική, αλλά από έργο άσ΄ τα να πάνε. Είμαι βέβαιος πως, όταν περνά από το συγκεκριμένο σημείο, θα κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι δεν τελείωσε έγκαιρα τον δρόμο ώστε ο ίδιος να μπορεί να φθάνει γρηγορότερα στο κρησφύγετό του…