«Αισθάνομαι πολύ πιο δυνατός. Οι προτεραιότητές μου θα είναι αυτές που ήταν πάντα, αλλά με διαφορετική χρονική κατανομή: περισσότερο χρόνο στην οικογένεια και μετά η δουλειά. Τώρα θέλω να πάω διακοπές».


Η απαγωγή και η ομηρεία του επί δεκατρείς μέρες άλλαξαν τον Γιώργο Μυλωνά. Ο 49χρονος πρόεδρος- για μικρό διάστημα ακόμη – του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, μιλώντας στα «ΝΕΑ» κάνει σαφές ότι έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή του. «Αισθάνθηκα έντονη την αγάπη του κόσμου. Πήγα στο σούπερ μάρκετ και άνθρωποι που δεν με ήξεραν και δεν είχα ξαναδεί ποτέ με χαιρετούσαν, μου έλεγαν κουράγιο». Ο κ. Μυλωνάς πρόσθεσε ότι η περιπέτειά του άλλαξε και τα παιδιά του: «Ο γιος μου έγινε άντρας,

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Αισθάνθηκα έντονη την αγάπη του κόσμου. Στο σούπερ μάρκετ άνθρωποι που δεν με ήξεραν μου έλεγαν κουράγιο»

μεγάλωσε. Και στα τρία παιδιά μου έμεινε ένας θυμός». Σημείωσε πάντως ότι εκείνος δεν αισθάνεται θυμό για τους απαγωγείς του: «Δεν είχαν προσωπικές διαφορές μαζί μου, απλώς ήμουν άτυχος γιατί επέλεξαν εμένα για να κάνουν ό,τι έκαναν». Στην ερώτηση αν φοβάται ότι αυτή η υπόθεση πιθανώς θα βρει μιμητές, απαντά: «Η Ελλάδα δεν είναι χώρα των απαγωγών, αλλά είναι μια πιθανότητα. Το συμπέρασμά μου είναι ότι η Αστυνομία ήταν εκπληκτική στον χειρισμό της δικής μου υπόθεσης».

Η σύζυγός του Νέλλυ Μυλωνά περιέγραψε χθες την αγωνία που έζησε τις ημέρες της ομηρείας. «Θέλουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Το γεγονός ότι ανέλαβα το βάρος των διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς, ήταν αυτό που έπρεπε να κάνω». Η κ. Μυλωνά μίλησε για την αγωνία που ένιωθε περιμένοντας το επόμενο τηλεφώνημα των απαγωγέων. Μιλώντας στην τηλεόραση του Αlpha περιέγραψε και τη στιγμή που ξαναείδε τον άνδρα της στο σπίτι τους. «Άνοιξα τα μάτια μου και είδα τον Γιώργο πάνω από το κεφάλι μου. Ήταν μοναδική στιγμή για μένα», είπε. Αυτό συνέβη περίπου στη μιάμιση τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το Σάββατο σε ένα πάρκινγκ της εθνικής οδού κοντά στον Κορινό Πιερίας είχε παραδώσει τα λύτρα και οι απαγωγείς της είχαν πει ότι εντός 48 ωρών θα άφηναν ελεύθερο το θύμα τους.

Η κυρία Μυλωνά χαρακτήρισε τους απαγωγείς αξιοπρεπείς. «Ήταν όχι απλώς επαγγελματίες, αλλά και ευγενέστατοι», τόνισε, υποστηρίζοντας πως από τη συμπεριφορά τους είχε πεισθεί πως της έλεγαν την αλήθεια. «Δεν έχω θυμό. Είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι που δεν πρόκειται να βρουν τη δική μου χαρά που είμαι με την οικογένειά μου», είπε χαρακτηριστικά. Η κυρία Μυλωνά αποκάλυψε επίσης πως τη στιγμή της απαγωγής πολύ κοντά στο σπίτι ήταν και οι δίδυμες κόρες της, οι οποίες όταν είδαν τη σκηνή πήγαν αμέσως σε γειτονικό σπίτι και τηλεφώνησαν στην Αστυνομία. «Είχα πάθει σοκ και φοβήθηκα και για τα παιδιά», κατέληξε.

Στο σκοτάδι οι έρευνες για τους δράστες


ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες που αναφέρει στην κατάθεσή του ο Γιώργος Μυλωνάς εξετάζει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για όσα συνέβησαν στις 13 ημέρες ομηρείας του 49χρονου επιχειρηματία στο κρησφύγετο των απαγωγέων. Από τις ώρες που έτρωγε και τι, την περιγραφή του δωματίου, τη συμπεριφορά των απαγωγέων απέναντί του, ακόμη και την εκτίμησή του για το πόσο κράτησε η μεταφορά του από τη Θέρμη, όπου το βράδυ της απαγωγής τον έβαλαν στο δικό τους αυτοκίνητο μέχρι να φτάσουν στο σημείο όπου κρατήθηκε, όλα μπορούν να προσθέσουν ένα μικρό κομμάτι στο παζλ που προσπαθεί η συνθέσει η Αστυνομία για να αποκτήσει εικόνα των δραστών.

Οι απαγωγείς πάντως, και στην επιλογή του κρησφύγετου εκτιμάται ότι έδρασαν επαγγελματικά, αφού δεν αποκλείεται ο συγκεκριμένος χώρος να βρίσκεται κοντά στη Θεσσαλονίκη, αλλά να έκαναν γύρους με το αυτοκίνητο προκειμένου να δώσουν την εντύπωση στο θύμα τους πως απομακρύνονται. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο ίδιος ο κ. Μυλωνάς φέρεται να προσδιόρισε ότι ο χρόνος που χρειάστηκε για να φτάσουν στο κρησφύγετο ήταν λίγο μεγαλύτερος από μία ώρα.

Μηδαμινά στοιχεία

Πάντως από τις εργαστηριακές έρευνες στο αυτοκίνητο που δόθηκε στον επιχειρηματία για να οδηγήσει πίσω στο σπίτι του μετά την απελευθέρωσή του, τα στοιχεία είναι ελάχιστα έως μηδαμινά, όπως έλεγε στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της Ασφάλειας.

Ως θετικό στοιχείο χαρακτηρίζεται το γεγονός πως οι απαγωγείς σε προηγούμενες κινήσεις τους από την απαγωγή, όπως από την κλοπή του αυτοκινήτου, χρησιμοποίησαν τακτικές που εφαρμόζονται από κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου. Εκφραζόταν μάλιστα η ελπίδα πως ορισμένα ονόματα μπορεί σύντομα να διαρρεύσουν στις «πιάτσες» του κοινού εγκλήματος και έτσι να φτάσουν στην Αστυνομίαιδιαίτερα μάλιστα, αν προκύψει μεταξύ τους πρόβλημα στη μοιρασιά των λύτρων.