Ακούγεται σαν σενάριο παρατραβηγμένης ταινίας επιστημονικής φαντασίας, δυστυχώς όμως για τους κατοίκους του Τέξας είναι πραγματικότητα: δισεκατομμύρια μικροσκοπικά κοκκινοκαφέ μυρμήγκια βγήκαν στην ακτή από ένα φορτηγό πλοίο και τρώνε ό,τι ηλεκτρονικό βρουν στο διάβα τους!

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συστήματα συναγερμού, μετρητές αερίου και ηλεκτρικού, iΡods, τηλέφωνα- για τα μυρμήγκια αυτά, που έχουν μέγεθος ψύλλου, τα πάντα είναι τροφή. Αφού κατέστρεψαν αντλίες σε μια εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, προελαύνουν τώρα προς το Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της ΝΑSΑ και το Αεροδρόμιο Ουίλιαμ Π. Χόμπι του Χιούστον, προκαλώντας πανικό στους κρατικούς αξιωματούχους.

Η Πάτσι Μόρφιου, κάτοικος του Πίρλαντ στην Ακτή του Κόλπου, περνάει ώρες σκουπίζοντας τα μυρμήγκια από τη βεράντα της και βγάζοντάς τα σε σωρούς από την πισίνα. «Είναι δισμύρια. Και τρέχουν πολύ γρήγορα. Είναι τρελά…».

«Τρελά» είναι η σωστή λέξη, αφού τα εν λόγω μυρμήγκια είναι γνωστά ως «τρελά μυρμήγκια Ράσμπερι». Τρελά, επειδή φαίνεται πως κινούνται στην τύχη και όχι σε στοιχημένες σειρές και Ράσμπερι επειδή εντοπίστηκαν για πρώτη φορά ως πρόβλημα από τον πρωτοπόρο εξολοθρευτή εντόμων Τομ Ράσμπερι. Τα μυρμήγκια, τα οποία είναι επίσης γνωστά με την επιστημονική ονομασία Ρaratrenicha species near pubens, έχουν έως τώρα επεκταθεί σε πέντε κομητείες στην περιοχή του Χιούστον. Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι από πού ήρθαν, αλλά φαίνεται πως σχετίζονται με έναν τύπο μυρμηγκιού από την Καραϊβική.