Πριν από λίγες ημέρες ο διοικητής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός υπέβαλε την παραίτησή του επειδή αποκαλύφθηκε ότι είχε δώσει εντολές ώστε οι ασθενείς να οδηγούνται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, δηλώνοντας έτσι την αδυναμία του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Ο κ. υπουργός δεν αποδέχθηκε την παραίτηση. Στην πραγματικότητα, ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη της πολιτικής που υλοποιούν οι διοικητές των νοσοκομείων.

Αυτό που στην αρχή της «Νέας Διακυβέρνησης» φαινόταν ως αποτέλεσμα αδυναμίας, προχειρότητας και έλλειψης σχεδίου και οδηγούσε στην απόκρυψη των προβλημάτων κάτω από τα ακριβά χαλιά της επικοινωνίας, τώρα αποδεικνύεται ότι είναι στρατηγικό σχέδιο απαξίωσης και διάλυσης του δημόσιου τομέα της Υγείας και παράδοσής του στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση, με την αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να λειτουργήσουν στοιχειωδώς, εξ αιτίας της έλλειψης γιατρών, χιλιάδων νοσηλευτών, ειδικών των εργαστηρίων καθώς και διοικητικού προσωπικού, ακόμη και υλικών καθημερινής χρήσης. Ο εξοπλισμός απαξιώνεται και οι καινούργιες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν από το 2004 κλειστές.

Ο κ. Αβραμόπουλος πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί οι έχοντες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας του ιδιωτικού τομέα και η μεγάλη πλειοψηφία σε απηρχαιωμένα και ενδεχομένως επικίνδυνα του δημόσιου.

Ο κ. Φλωρίδης είναι βουλευτής Κιλκίς, πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας