Κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του ο Λεβαδειακός! Με γκολ του Λεονάρντο και του Ανδράλα η ομάδα της Λιβαδειάς επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-0 και θα ρίξει τις δύο τελευταίες ζαριές της για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα στα ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (εκτός έδρας) και τη Βέροια (εντός).

Με τη χθεσινή επιτυχία του ο Λεβαδειακός έφτασε στους 27 βαθμούς τον Εργοτέλη, από τον οποίο χάνει όμως σε περίπτωση ισοβαθμίας, ενώ στους 28 πόντους βρίσκεται και ο Ατρόμητος.

Θα γίνει μάχη…

Ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που πάλεψε περισσότερο το παιχνίδι και κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με άλλον αέρα και δεν επηρεάστηκαν ούτε από τον δυνατό άνεμο που έκανε δύσκολη την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Αν μάλιστα οι παίκτες του Λεβαδειακού ήταν πιο προσεχτικοί στην τελική προσπάθεια, τότε ίσως να είχαν καταφέρει να επικρατήσουν με μεγαλύτερη άνεση. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ δέχθηκε σχετικά νωρίς το γκολ και δεν μπόρεσε να αντιδράσει, αν και προς το τέλος του ημιχρόνου επιδίωξε να γίνει και αυτός απειλητικός.

Μόλις στο 6΄ ο Μπασαλά έκανε τη σέντρα και ο Μοντόγια από τη μικρή περιοχή έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, χωρίς όμως να βρει στόχο (άουτ). Στο 12΄ ο Λεβαδειακός κέρδισε πέναλτι όταν ο διαιτητής Κωνσταντινέας καταλόγισε παράβαση στο μαρκάρισμα του Γκονζάλες στον Σίντσιλορτζ και ο Λεονάρντο από τα έντεκα βήματα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του ΠΑΟΚ (1-0).

Στο 18΄ ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου αντέδρασε σωστά στο σουτ του Μπασαλά, ενώ στο 23΄ ο Ίλιεφ πραγματοποίησε εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Στο 36΄ ο Γκονζάλες έγινε απειλητικός από στημένη φάση (φάουλ) αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Μπλάζιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός θέλησε να υπερασπιστεί το γκολ που του έδινε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, αλλά στην αντεπίθεση ήταν πάντα επικίνδυνος. Στο 69΄ ο Λεονάρντο αστόχησε από πλεονεκτική θέση αλλά ένα λεπτό αργότερα (70΄) ένας πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Πάρις Ανδράλας, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και εδραίωσε τη νίκη της ομάδας του (2-0).

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

«Ήταν δίκαιη η νίκη μας. Για να μέναμε ζωντανοί έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι» δήλωσε ο προπονητής του Λεβαδειακού Μπάμπης Τεννές και πρόσθεσε: «Η επιτυχία μας αυτή ήταν μία ανάσα, ωστόσο παραμένουμε ακόμη στην εντατική. Την Κυριακή θα παίξουμε το παιχνίδι μας στην Τρίπολη και πιστεύουμε ότι θα παραμείνουμε στην κατηγορία. Ήμασταν πολύ καλοί και δικαιούμασταν περισσότερα γκολ». Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος τόνισε: «Ήταν πολύ κακό το παιχνίδι μας, με έναν δυνατό αέρα. Καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το γκολ που δεχθήκαμε από το πέναλτι. Ο Λεβαδειακός έπαιξε πολύ επιθετικά, ενώ εμείς ήμασταν πολύ κακοί. Από τη νέα περίοδο πρέπει να αλλάξουμε πολλά για να γίνει ο ΠΑΟΚ αυτός που θέλουμε. Ο Λεβαδειακός έχασε πιο πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να πετύχει μεγαλύτερη νίκη όσον αφορά την έκταση του σκορ».