Με μοναδικό στοιχείο εις βάρος του τα πράσινα παπούτσια που φορούσε- ίδια με εκείνα που φορούσε ο κουκουλοφόρος- παραπέμπεται σε δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης 20χρονος φοιτητής που είχε συλληφθεί έπειτα από επεισόδια έξω από την παλιά Φιλοσοφική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Ύστερα από τη σύλληψή του, που είχε προκαλέσει πριν από περίπου έναν χρόνο θύελλα αντιδράσεων από την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο φοιτητής είχε προσκομίσει στη Δικαιοσύνη φωτογραφίες και βίντεο που έδειχναν ότι την ώρα των επεισοδίων εκείνος ήταν σε φοιτητικό πάρτι και φορούσε βερμούδα- και όχι μαύρο παντελόνι όπως ο κουκουλοφόρος του οποίου οι πράξεις

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Ο κατηγορούμενος φοιτητής είναι πιο κοντός και με περισσότερα κιλά από τον κουκουλοφόρο

αποδίδονται στον φοιτητή. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος φοιτητής είναι πιο κοντός και με περισσότερα κιλά από τον κουκουλοφόρο που επιδιδόταν σε καταστροφές. Ωστόσο, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απορρίπτονται τα επιχειρήματα του νεαρού και παραπέμπεται μαζί με άλλα δύο άτομα ηλικίας 29 και 25 χρόνων, που επίσης είχαν προφυλακιστεί, με τις κατηγορίες της κατασκευής, κατοχής εκρηκτικών βομβών (μολότοφ), έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης, και διακεκριμένης φθοράς. Επίσης, ένας 31χρονος παραπέμπεται να δικαστεί για διατάραξη και ένας 29χρονος για κατοχή πυρομαχικών, επειδή στο σπίτι του βρέθηκε μία σφαίρα.

Ο εισαγγελέας στην πρότασή του, που υιοθετείται από το δικαστικό συμβούλιο, επισημαίνει τις έντονες αντιρρήσεις του φοιτητή, αλλά τελικά στηρίζεται στην άποψη των αστυνομικών που τον συνέλαβαν, ότι δηλαδή ο 20χρονος είχε προηγηθεί της ομάδας των κουκουλοφόρων που σπάζουν την μπροστινή πλευρά ενός αυτοκινήτουόπως διακρίνονται σε βίντεο από τα επεισόδια- και τον κατηγορεί πως είχε ήδη σπάσει την πίσω πλευρά του ίδιου αυτοκινήτου ρίχνοντας μέσα μία μολότοφ που προκάλεσε την έκρηξη.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστηρίχτηκαν αρχικά από την Αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές, ότι δηλαδή η μολότοφ για την οποία κατηγορήθηκε ο φοιτητής τελικά δεν εξερράγη και χρειάστηκε άλλοι κουκουλοφόροι να πετάξουν και δεύτερη βόμβα. Η χρήση της δεύτερης μολότοφ αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση ότι έγινε από άτομο που έσπασε το μπροστινό τζάμι του ίδιου αυτοκινήτου και με καδρόνι χτυπούσε άλλα μέρη του οχήματος.

Σ΄ αυτό που δεν γίνεται καμία αναφορά ούτε στην εισαγγελική πρόταση ούτε στην απόφαση του συμβουλίου, είναι πως ο συγκεκριμένος κουκουλοφόρος που εμφανίζεται σε φωτογραφίες και τηλεοπτικά πλάνα να σπάει το αυτοκίνητο φοράει πράσινα παπούτσια, όπως και ο 20χρονος, αλλά ο σωματότυπός του και τα ρούχα του δεν έχουν καμία σχέση με του φοιτητή.