Ροκ όπερα εγχώριας παραγωγής με τίτλο «Ιππότα Φηρ… κοιμάσαι;» ετοιμάζει ο Γιάννης Μαργαρίτης να παρουσιάσει κατά το τέλος Φεβρουαρίου στο «Θέατρο της Άνοιξης».

Ο σκηνοθέτης, που έγραψε και το σενάριο σε μουσική Γιώργου Φακανά και στίχους Δημήτρη Μπρούχου, ανέπτυξε την ιδέα μιας σύγχρονης όπερας δωματίου, με ζωντανή τετραμελή ροκ μπάντα και πέντε ηθοποιούς. Σε ρυθμούς ροκ με στοιχεία jazz και blues η παράσταση σατιρίζει την επιτυχημένη και αμφιλεγόμενη συνταγή μυθιστορημάτων τύπου «Κώδικα Ντα Βίντσι». Ανάλογη είναι η σατιρική ματιά της θεατρικής πραγματικότητας, όπου η εισβολή του μεταμοντέρνου έχει καταξιωθεί κι έχει γίνει το νέο κατεστημένο στον χώρο.

Πάνω στο θέμα της «παραλλαγής», η ιστορία ξεδιπλώνεται με κεντρικό άξονα την αναζήτηση ενός μυστικού που θα σώσει τον κόσμο από την καταστροφή.

Σύμφωνα με τη συνταγή, υπάρχει κάποιος, εν προκειμένω η μάγισσα Άναγκρομ, που θα εμψυχώσει τα άλλα πρόσωπα ώστε να πιστέψουν πως οφείλουν να ανακαλύψουν το σωτήριο μυστικό. Οι ήρωες που αναλαμβάνουν με ιπποτική προθυμία την αναζήτηση είναι άτομα με πολλαπλές ικανότητες: ένας χημικός που είναι και αλχημιστής, ένας προγραμματιστής υπολογιστών αλλά και ερασιτέχνης αστρονόμος, ένας ακτιβιστής που είναι και ροκ τραγουδιστής και ένας βιβλιοθηκάριος ο οποίος είναι και μελετητής αρχαίων συμβόλων.

ΙΝFΟ

Στο «Θέατρο της Άνοιξης» (Γερμανικού 20, Κεραμεικός, τηλ. 210-5238.870)

Αυτή η παρέα θα περάσει μια σειρά από δοκιμασίες και περιπέτειες μέχρι να φτάσει στο νησί Άβαλον (!) όπου είναι κρυμμένο το μεγάλο μυστικό. Η θεατρική πλοκή θα οδηγηθεί στο απρόβλεπτο φινάλε μέσα από μιμικές και αυτοσχεδιασμούς, με τραγούδια και γελοιογραφική διάθεση.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Βασιλάκης, Χρυσάνθη Δούζη, Βίκυ Κουκούτση, Νίκος Σταθόπουλος και Βασίλης Χατζηδημητράκης. Στη ροκ μπάντα συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Ράπτης (κιθάρα), Βασίλης Νικολόπουλος (πλήκτρα), Τάσος Ζώης (μπάσο) και Βασίλης Καλλιστρίδης (ντραμς). Το σκηνικό και τα κοστούμια είναι του Δημήτρη Κακριδά.