ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ διεθνή δίκτυα σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών με οργανωμένη δράση στην Ελλάδα και σε άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες εξαρθρώθηκε από τις ελληνικές αρχές, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν εννέα μέλη της οργάνωσης (επτά άνδρες και δύο γυναίκες) ενώ απελευθερώθηκαν και τους παρασχέθηκε προστασία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων, τρεις γυναίκες από τη Ρωσία και τη Ρουμανία.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι άλλα 23 μέλη της οργάνωσης- 15 Έλληνες, 4 Ρώσοι, 3 Γερμανοί και ένας Τούρκος. Εντόπιζαν νεαρές γυναίκες σε πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Ουζμπεκιστάν, της Ρουμανίας και της Μολδαβίας και με το πρόσχημα ότι θα τους έβρισκαν εργασία ως σερβιτόρες τις έπειθαν να συνεργασθούν μαζί τους.

Στην Ελλάδα, άλλα μέλη του κυκλώματος τις παρελάμβαναν από τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και τις μετέφεραν σε διαμερίσματα- αυτοσχέδια κρατητήρια.

Η νομιμοποίηση

Με τη συνεργασία δικηγόρων και γιατρών νομιμοποιούσαν την παραμονή και την εργασία τους, εφοδιάζοντας τις γυναίκες με πλαστά λιθουανικά διαβατήρια και πιστοποιητικά άσκησης επαγγέλματος.

Οι γυναίκες στέλνονταν σε τουλάχιστον 10 οίκους ανοχής της Αθήνας, τέσσερις της Θεσσαλονίκης, δύο της Γερμανίας και έναν της Αυστρίας.

Τα κέρδη ήταν τεράστια, αφού μόνο από τους οίκους ανοχής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι δράστες απεκόμιζαν ακόμα και 2.000 ευρώ ημερησίως καθώς οι γυναίκες αναγκάζονταν να δέχονται από 40 έως 100 πελάτες.