ΝΙΚΗΦΟΡΑ αποδείχθηκε η μάχη που έδωσε ο Σύλλογος για την Προστασία του Περιβάλλοντος της Περιοχής Βουλιαγμένης Αττικής, προκειμένου να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της Λίμνης Βουλιαγμένης με την ανέγερση ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, κάνοντας δεκτή τη σχετική προσφυγή, ακύρωσε την τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου πόλης του 2004, που αφορούσε το οικοδομικό τετράγωνο 79 του Δήμου Βουλιαγμένης (εφάπτεται με τη Λίμνη) και είχε ως στόχο την ανέγερση ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ παράλληλα ακύρωσε και την απόφαση που εξαιρούσε 28.800 τ.μ.- στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο- από την αναδάσωση.

Η περιοχή της Λίμνης Βουλιαγμένης έχει χαρακτηριστεί από το 1981 ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, προστατευόμενη από τη σύμβαση RΑΜSΑR και επιπρόσθετα έχει συμπεριληφθεί στο εθνικό κατάλογο ΝΑΤURΑ 2000. Ο λόγος ωστόσο που συνέβαλε στην ακύρωση της τροποποίησης του σχεδίου πόλης είναι εντελώς τυπικός και στηρίζεται στο γεγονός ότι οι νόμοι 2831/2000 και 3044/2002, που επιτρέπουν την τροποποίηση πολεοδομικών σχεδίων με υπουργικές αποφάσεις, έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί από το 2005.

Όσον αφορά την ακύρωση της απόφασης του περιφερειάρχη Αττικής για την εξαίρεση 28.800 τ.μ. από την αναδάσωση, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι πάσχει από ακυρότητα καθώς δεν περιλαμβάνει διάγραμμα της επίμαχης έκτασης.