ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σε πλήρη σύγχυση μαρτυρούν οι κινήσεις των υπουργών τις τελευταίες εβδομάδες.

ΤΟ πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα δόθηκε χθες από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Φώλια, ο οποίος αιφνιδιαστικά θυμήθηκε τις «συμφωνίες κυρίων» για τη συγκράτηση των τιμών. Τις ίδιες συμφωνίες που ο προηγούμενος υπουργός της Ν.Δ. αντιμετώπιζε με ειρωνικά και επιτιμητικά χαμόγελα.

ΤΙΣ θυμήθηκε φυσικά κάπως αργάαφού πλέον έχουν περάσει πέντε κύματα ανατιμήσεων- και για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους. Είναι προφανές όμως ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά αναγνωρίζει ότι η αδράνεια που επιδείκνυε όλα αυτά τα χρόνια μπροστά στην άνοδο των τιμών βασικών ειδών έχει πλέον βαρύ πολιτικό κόστος.

ΙΔΙΑ και χειρότερη σύγχυση βέβαια δείχνει η στάση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό. Δεν περνά ημέρα χωρίς μια νέα διαρροή από το κυβερνητικό επιτελείο για τα σχέδια «εξυγίανσης». Οι ασφαλισμένοι βρίσκονται σε πανικό και ήδη υπάρχει κύμα φυγής από το Δημόσιο, γεγονός που επιτείνει βέβαια το πρόβλημα των Ταμείων.

ΤΟ χειρότερο όμως είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον την παραμικρή εμπιστοσύνη στις προθέσεις της κυβέρνησης. Ήδη ο διάλογος έχει καταλήξει σε παρωδία καθώς ακόμα το κυβερνητικό επιτελείο δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και μοιάζει να ρίχνει σκόρπιες ιδέες για να μετρήσει τις αντιδράσεις.

ΚΑΝΕΙΣ ωστόσο δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι με το κλίμα που έχει καταφέρει να δημιουργήσει ακόμα και όταν ανοίξει κάποτε τα χαρτιά της δεν θα έχει την παραμικρή ανταπόκριση.

ΠΟΣΟ μάλλον που επιμένει να ζητά θυσίες χωρίς προηγουμένως να αντιμετωπίζει τις αιτίες της κρίσης και των ελλειμμάτων των Ταμείωντα χρέη δηλαδή του δημόσιου τομέα και την εισφοροδιαφυγή!