Ήττα σοκ με 1-0 υπέστη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η Άρσεναλ συνεχίζοντας τον ξέφρενο καλπασμό της νίκησε 2-0 και τη Γουίγκαν και ξέφυγε τρεις βαθμούς από τους «κόκκινους διαβόλους».

Ένας από τους παίκτες που θαυμάζει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και έχει δηλώσει επανειλημμένα πως θα τον ήθελε στο «Ολντ Τράφορντ», ο Γάλλος Νικολά Ανελκά ήταν ο εκτελεστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αντιμετώπισε υπεροπτικά το παιχνίδι με την Μπόλτον που φέτος παραπαίει. Είναι χαρακτηριστικό πως ο «Φέργκι» προτίμησε να ξεκουράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο παρ΄ ότι δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Γουέιν Ρούνι. Ίσως επηρεάστηκε και από το γεγονός πως η Γιουνάιτεντ δεν είχε χάσει στο «Μπόλτον» από το 1978!

Η ημέρα του Φέργκιουσον έγινε ακόμα χειρότερη όταν αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα γιατί αμφισβητούσε συνεχώς τις αποφάσεις του διαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο τελευταίος δέχθηκε φραστική επίθεση από τον Σκωτσέζο μάνταζερ μετά το ματς: «Ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί (οι παίκτες της Μπόλτον) απέναντί μας και ο διαιτητής δεν μας προστάτευσε. Του είπα ακριβώς τι σκεφτόμουν, αλλά δεν του άρεσε. Σε μερικούς διαιτητές δεν αρέσει η αλήθεια. Απλώς του είπα πόσο κακός ήταν στο πρώτο ημίχρονο» δήλωσε ο Σερ Φέργκιουσον.

ΑΓΧΩΔΗΣ ΝΙΚΗ

Πιο δύσκολα απ΄ ό,τι δείχνει το τελικό 2-0 νίκησε η Άρσεναλ τη Γουίγκαν. Μέχρι το 82ο λεπτό δεν είχε σημειωθεί γκολ και το άγχος είχε κυριεύσει τους «κανονιέρηδες». Ωστόσο, ο αρχηγός Γουίλιαμ Γκαλάς ανέλαβε δράση το επόμενο λεπτό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, δύο λεπτά αργότερα ακολούθησε ακόμα ένα γκολ από τον Ροζίτσκι.

«Αυτή η ομάδα έχει σπουδαία ψυχική δύναμη. Θέλουν πραγματικά τη νίκη και δείχνουν πεινασμένοι» σχολίασε ο χαμογελαστός Βενγκέρ.

Με το ίδιο σκορ νίκησε και η Τσέλσι την Ντέρμπι, χωρίς τον Ντιντιέ Ντρογκμπά ο οποίος είναι αμφίβολος και για τον αγώνα με τη Ρόζενμποργκ για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ εντυπωσιακή ήταν η Λίβερπουλ στη νίκη 3-0 επί της Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Στη Λίβερπουλ ωστόσο, προμηνύεται θύελλα μετά τις αποκαλύψεις του προπονητή της Ράφα Μπενίτεθ πως οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες του συλλόγου και κυρίως ο Τομ Χικς δεν μπορούν να καταλάβουν πώς λειτουργεί το σύστημα μεταγραφών με αποτέλεσμα να καθυστερούν τη χρηματοδότηση για την απόκτηση νέων παικτών.

«Όταν προσπάθησα να τους εξηγήσω πως πρέπει να κινούμαστε γρήγορα γιατί αλλιώς χάνουμε τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν, εκείνοι μου είπαν να ηρεμήσω» είπε ο Μπενίτεθ, εκθέτοντας τα αφεντικά της Λίβερπουλ απέναντι στους φιλάθλους.

Σύμφωνα με τα χθεσινά ταμπλόιντ η αποπομπή του Μπενίτεθ είναι θέμα χρόνου, ενώ αναζωπυρώθηκαν οι φήμες πως πιθανός αντικαταστάτης του θα είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Την πιο ευρεία νίκη της σεζόν πέτυχε η Έβερτον συντρίβοντας τη Σάντερλαντ 7-1, με τους Κάχιλ και Γιακούμπου να πετυχαίνουν από δύο γκολ. Τα αποτελέσματα: Ντέρμπι-Τσέλσι 0-2, Άρσεναλ- Γουίγκαν 2-0, Μπέρμιγχαμ- Πόρτσμουθ 0-2, Μπόλτον- Μάντσεστερ Γ. 1-0, ΈβερτονΣάντερλαντ 7-1, Μάντσεστερ Σ.- Ρέντινγκ 2-1, Μίντλεσμπρο- Άστον Βίλα 0-3, Νιούκαστλ- Λίβερπουλ 0-3, Γουέστ Χαμ- Τότεναμ 1-1, Φούλαμ-Μπλάκμπερν 2-2.

Πρέμιερ Λιγκ