ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ οδηγούνται σήμερα έξι άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους τον περασμένο Απρίλιο μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς απέσπασαν χρυσαφικά αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ από χρυσοχόο, έξω από το Πολύκαστρο Κιλκίς. Πρόκειται για πέντε άντρες και μία γυναίκα, οι οποίοι γνώριζαν ότι ο 57χρονος χρυσοχόος μαζί με τη σύζυγό του θα μετέβαινε στο Πολύκαστρο για να δειγματίσει κοσμήματα σε καταστηματάρχες της περιοχής. «Οι περισσότεροι από τους δράστες είναι Αθίγγανοι. Οι περισσότεροι καταζητούνταν για κλοπές και ληστείες, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους και σε άλλες υποθέσεις ληστειών χρυσοχόων και εμπορικών αντιπροσώπων», είπε στα «ΝΕΑ» ο επιθεωρητής Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΛ.ΑΣ. Στέργιος Αποστολίδης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τέσσερις από τους δράστες φορώντας αστυνομικές στολές τροχονόμων επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που έφερε φάρο και περίμεναν το αντρόγυνο των χρυσοχόων. Με το πρόσχημα ότι διενεργούν τροχονομικό έλεγχο, ακινητοποίησαν τον 57χρονο, τον έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητό του, τον χτύπησαν και άρπαξαν από το πορτ μπαγκάζ 6 σάκους που περιείχαν τα κοσμήματα.

Φεύγοντας πήραν και το πορτοφόλι της συζύγου του, το οποίο περιείχε 11.000 ευρώ.

Ξεφούσκωσαν τα λάστιχα

Οι δράστες ξεφούσκωσαν τα ελαστικά του αυτοκινήτου του χρυσοχόου και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, ενώ μεταξύ των εννέα ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση συμπεριλαμβάνεται και ο χρυσοχόος από το Πολύκαστρο στον οποίο ο 57χρονος θα δειγμάτιζε τα χρυσαφικά. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν ελάχιστα από τα κοσμήματα.