Στον «αέρα» οι Ανεξάρτητες Αρχές, η θητεία των οποίων έχει λήξει εδώ και μήνες, ενώ το Μαξίμου επιστρατεύει τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, για να καταλαγιάσει τον θόρυβο, που ξέσπασε μετά την παραίτηση του προέδρου και των μελών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Χθες, στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, ο κ. Δ. Σιούφας έθεσε το θέμα και εξέφρασε την ελπίδα ότι στις επόμενες μέρες το όλο ζήτημα θα έχει λυθεί. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, έκανε γνωστό ότι ζήτησε από τα άλλα μέλη της διάσκεψης χρόνο για να μελετήσει τη συγκεκριμένη περίπτωση και να επανέλθει με τη δική του πρόταση.

Παράταση
Διαφορετική, ωστόσο, άποψη διατύπωσε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος, επικαλούμενος τη σχετική νομοθεσία, υποστήριξε ότι για τα παραιτηθέντα μέλη της συγκεκριμένης

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ:

Οι παραιτηθέντες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για «παράβαση καθήκοντος»

ανεξάρτητης Αρχής παρατείνεται αυτόματα η θητεία τους μέχρις ότου αντικατασταθούν από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Και εξήγησε ότι οφείλουν να επανέλθουν στη θέση τους, αφού σε διαφορετική περίπτωση- εφόσον επιμείνουν στις παραιτήσεις τους- ενδεχομένως να διαπράξουν το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος».

Πάντως, η θητεία των προέδρων, καθώς και άλλων μελών και των πέντε Ανεξάρτητων Αρχών, που προβλέπει το Σύνταγμα έχει ήδη λήξει. Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι το πέρας αντίστοιχα για τον Συνήγορο του Πολίτη είναι από 24 Απριλίου 2007, για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης από 2 Ιουνίου 2006, για την Αρχή του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών από 1η Αυγούστου 2007, για το ΑΣΕΠ από 20 Απριλίου 2007 και για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από 12 Φεβρουαρίου 2007.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην υπουργός ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι απηύθυνε έκκληση στα άλλα μέλη της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής να υπάρξει συνεννόηση και συναίνεση για την εκλογή των νέων μελών των Ανεξάρτητων Αρχώνείτε με ομοφωνία είτε με την πλειοψηφία των 4/5- προκειμένου να μην οδηγηθούν σε αναίρεση των στόχων και του πνεύματος του Συντάγματος αλλά και την παράλυση της λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών. «Θέμα εργασίας»
Από την πλευρά του ο κ. Απ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε την εκλογή των νέων μελών των πέντε Ανεξάρτητων Αρχών ως «θέμα εργασίας», τόνισε ότι η Βουλή δεν πρέπει να επιλέγει με κομματικά κριτήρια και εξέφρασε την ελπίδα ότι «ο κ. Δ. Σιούφας ως έξυπνος άνθρωπος δεν θα δεχθεί από διάφορους παρατρεχάμενους του Μαξίμου και της Ρηγίλλης ανάλογες πιέσεις για το τι θα κάνει... ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από