ΕΜΜΕΣΕΣ ΑΙΧΜΕΣ κατά των ρυθμιστικών αρχών- όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (με την οποία έχει ανοίξει πόλεμο ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης)- ότι αν δεν λειτουργούν σωστά, επαναφέρουν τον κρατικισμό από την πίσω πόρτα και λειτουργούν εις βάρος του ανταγωνισμού, άφησε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

Όπως είπε, μιλώντας σε εκδήλωση του Εconomia Βusiness Τank για το θέμα αυτό των ρυθμιστών του ανταγωνισμού, η κυβέρνηση τις ενισχύει προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα ο ανταγωνισμός, αλλά ειναι και υποχρέωση των ιδίων «να λειτουργούν αποτελεσματικά με ταχύτητα και τις ελάχιστες δυνατές γραφειοκρατικές διαδικασίες».

«Οι κανόνες του ανταγωνισμού», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, «πρέπει να εφαρμόζονται προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς υπερβολές, αμερόληπτα και με ευρύτητα πνεύματος. Αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της υπερρύθμισης, που αποθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τις νέες επενδύσεις».

«Η ρύθμιση του ανταγωνισμού δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για επαναφορά του κρατικισμού στην οικονομία», κατέληξε ο κ. Αλογοσκούφης.