Tης… Αγγλίας έγινε χθες στη Νέα Σμύρνη! Ο Πανιώνιος έχανε καθαρά με 2-0 από την Ξάνθη και μέσα σε έξι λεπτά γύρισε το ματς και νίκησε με 3-2!

Πάνω από 4.000 άνθρωποι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Επί 52 λεπτά μία ομάδα έπαιζε, μία σκόραρε, μία έκανε κουμάντο: η Skoda Ξάνθη. Ώσπου έγινε το θαύμα: ο Πανιώνιος… πήρε ανάποδες και μέσα σε ένα εξάλεπτο (57-63) πέτυχε τρία γκολ και γύρισε το παιχνίδι.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε στο γήπεδο. Νέοι, γέροι, παιδιά και γυναίκες έπαθαν παράκρουση. Ακόμη και ο εκφωνητής «τα έπαιξε» και αποκαλούσε… ταχύπλοα, διεμβολιστές και ιπτάμενους τους παίκτες του Πανιωνίου! Το ποδόσφαιρο σε όλο του το μεγαλείο. Σ΄ ένα γήπεδο όπου σχεδόν κάθε Κυριακή τα συστήματα τινάζονται στον αέρα, οι τακτικές πάνε περίπατο και βασιλεύουν το ταμπεραμέντο, η φινέτσα, το απρόοπτο, το χιούμορ, η τρέλα…

Ο Λίνεν μετέτρεψε τον Πανιώνιο σε ομάδα που θα μπορούσε να μπερδέψει ακόμη και τον Φρόυντ. Ενίοτε παίζει νωθρά. Ακολούθως παίζει επιθετικά. Δεν το βάζει ποτέ κάτω και όταν δέχεται γκολ… αφηνιάζει! Πρώτα πρέπει να βρεθεί πίσω στο σκορ (όπως έγινε και με τη Λάρισα) και στη συνέχεια ανεβάζει στροφές και ρίχνει τριάρες.

Η Ξάνθη από την πλευρά της έπαιξε καταπληκτικό παιχνίδι μέχρι το 52΄, οπότε σημείωσε το 2-0. Με άριστη αμυντική τακτική και δηλητηριώδεις αντεπιθέσεις, δεν επέτρεψε στον Πανιώνιο να αναπτυχθεί. Μόλις έχασε τον Ζουέλα (ο οποίος ήταν κορυφαίος παίκτης και τραυματίστηκε) κατέρρευσε. Είτε επειδή πίστεψε ότι το ματς είχε κριθεί. Είτε επειδή δεν υπολόγισε… την τρέλα που κουβαλάει αυτός ο Πανιώνιος. Και ως γνωστόν, οι τρελοί είναι πάντοτε απρόβλεπτοι και επικίνδυνοι…

ΤΑ ΓΚΟΛ

●●●Το σκορ άνοιξε για τη Skoda στο 9΄ ο Ραντζίνσκι με πλασέ (1-0) και διπλασίασε ο ίδιος παίκτης, με επίσης πλασαριστό σουτ, στο 52΄. ●●● Στο 57΄ μείωσε σε 2-1 ο Πλετς με κεφαλιά και στο 59΄ ο Τζιμπούρ με φάουλ από 25 μέτρα ισοφάρισε 2-2.

●●● Σαν να μην έφθανε αυτό, στο 63΄ ο Γουνδουλάκης μέσα σε κομφούζιο έστειλε την μπάλα από κοντά στα δίχτυα της Ξάνθης και σημείωσε το 3-2 εν μέσω αποθέωσης. Τραγική ειρωνεία. Ένα λεπτό νωρίτερα (62΄), ο Κιντάνα μόνος του αστόχησε σε τετ-α-τετ και στην αντεπίθεση έπεσε νοκ άουτ η Skoda… ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λίνεν: «Ύστερα από αυτό το ματς αισθάνομαι πιο γέρος κατά έναν χρόνο! Φθάσαμε πολύ κοντά στον ποδοσφαιρικό θάνατο, αλλά ευτυχώς μειώσαμε γρήγορα σε 2-1 και ανατρέψαμε το σκορ».

Κεχαγιάς: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Μέσα σε λίγα λεπτά χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι από στημένες φάσεις. Και να σκεφθείτε ότι ολόκληρη εβδομάδα δουλεύαμε πάνω σ΄ αυτόν τον τομέα”.