Βουτιά στον χρόνο και την ιστορία της Κρήτης όπως αποτυπώνεται σε 130 άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι αντικρύσουν τις 30 μεγάλου μεγέθους έγχρωμες φωτογραφίες του Γιάννη Σκουλά. Φωτογραφίες που ως άλλες ψηφίδες συνθέτουν το πανόραμα του αρχαιολογικού παρελθόντος της γης που γέννησε τον μινωικό πολιτισμό και παρουσιάζονται στην έκθεση «Χρόνος μείζων», η οποία εγκαινιάζεται απόψε στις 20.00 στη βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Για περισσότερο από δύο χρόνια ο φωτογράφος Γιάννης Σκουλάς περιπλανήθηκε και εξερεύνησε συστηματικά κάθε γωνιά του νησιού για να εντοπίσει, να καταγράψει και να αναδείξει με τον φακό του τις γοητευτικές όψεις των αρχαιολογικών χώρων που δεν δέχονται χιλιάδες επισκέπτες, όπως η Κνωσός ή η Φαιστός. Η Λισσός, το Καρφί, η Ανώπολις, η Βιέννος, η Άμπελος είναι μερικές από τις περιοχές όπου ο φωτογράφος, ο οποίος κατάγεται από τα Ανώγεια, συνάντησε τα αποτυπώματα του παρελθόντος και βάλθηκε να τα κάνει κοινό κτήμα σε όσους δεν έχουν φτάσει μέχρι εκεί.

Την τύχη της γνωριμίας με άγνωστους στο ευρύ κοινό πολιτιστικούς θησαυρούς δεν θα έχουν μόνο όσοι επισκεφθούν την έκθεση του Γιάννη Σκουλά, αφού οι φωτογραφίες θα συμπεριληφθούν σε λεύκωμα που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες υπό τον τίτλο «Κρήτη- Αιώνες χαραγμένοι στην πέτρα» από τις Εκδόσεις Μικρός Ναυτίλος και Κασταλία.

ΙΝFΟ

«Χρόνος μείζων» στη βασιλική Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης. Έως 24Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από