Στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ, καθώς τα 5.500 μέλη της Εθνικής Συνδιάσκεψης συγκεντρώνονται από σήμερα το μεσημέρι και για τρεις ημέρες στο γυμναστήριο Τάε Κβον Ντο του Νέου Φαλήρου για να αναδείξουν τις πολιτικές θέσεις και τα αίτια της ήττας στις εκλογές.


Όλες οι πλευρές καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και να αποφευχθούν παρατράγουδα τύπου 1996- όταν μια οργανωμένη μειοψηφία γιουχάισε τον τότε πρωθυπουργό κ. Σημίτη. Παράλληλα, Άννα Διαμαντοπούλου και Πέτρος Ευθυμίου φέρονται να επιμένουν στην ουδετερότητά τους μέχρι τέλους, ενώ ο Κώστας Σημίτης έκανε γνωστό πως δεν θα πάει στη Συνδιάσκεψη λόγω της πόλωσης που υπάρχει.

ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, με αφορμή τη συζήτηση για το περιβάλλον, αναδείχθηκε αφενός μεν η στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης η οποία τάσσεται πλέον υπέρ της ίδρυσης αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος, αφετέρου δε ένα ενδιαφέρον φλερτ: αυτό μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Αλέκου Αλαβάνου. Ο πρώτος μιλάει για συμπτώσεις με την άλλη Αριστερά και για κοινή δράση και ο δεύτερος βρίσκει ενδιαφέρουσες τις προτάσεις του κ. Παπανδρέου. ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές Ελλάδας και Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας της FΥRΟΜ. Νέα πρόταση δεν προέκυψε, αλλά ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ έδωσε στους πρέσβεις… δουλειά για το σπίτι: ένα κείμενο που θα χρησιμεύει ως βάση και το οποίο θα πρέπει να επιδώσουν στις κυβερνήσεις τους. Επίσης τους πρότεινε- δύσκολα θα το αρνηθούν Αθήνα και Σκόπια- να έρθει σε δυο- τρεις εβδομάδες στην περιοχή, ώστε οι διαπραγματεύσεις να γίνουν πιο εντατικά. Πιέζει ο χρόνος, βλέπετε, έπειτα από 15 χρόνια… ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ωστόσο αποκαλύφθηκε από τους γιατρούς που εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείες. Αποκάλυψαν ότι γύρω στα 180 κρεβάτια ΜΕΘ παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να χάνουν τη ζωή τους 3.000 Έλληνες. Ελλάς το μεγαλείο σου…