O Ολυμπιακός πανηγύρισε στο «Γ. Καραϊσκάκης» την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό του Σούπερ Καπ με νίκη επί της Λάρισας με 1-0, αλλά το μυαλό των «ερυθρολεύκων» ήταν σε ΠΑΟΚ και Ρεάλ. Το ίδιο έγινε και με την ομάδα του Γιώργου Δώνη που αγωνίστηκε με πολλούς αναπληρωματικούς με το μυαλό στον αγώνα πρωταθλήματος με την Ξάνθη στο Αλκαζάρ.

Τόσο ο Τάκης Λεμονής όσο και ο Γιώργος Δώνης ξεκούρασαν βασικούς ποδοσφαιριστές τους και μοιραία υποβαθμίστηκε ο τελικός. Το Σούπερ Καπ θύμιζε… αγγαρεία και είχε υποβαθμιστεί από τη στιγμή που αποφασίστηκε να διεξαχθεί αυτή την περίοδο και όχι πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι πρωταθλητές νίκησαν τους κυπελλούχους και ο τίτλος του υπερπρωταθλητή βάφτηκε κόκκινος στην έδρα του Ολυμπιακού, μπροστά σε περίπου 8.000

θεατές (κόπηκαν 7.137 εισιτήρια).

Φτωχή ήταν και η απονομή του Κυπέλλου, που έγινε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση.

Ο αρχηγός της πειραϊκής ομάδας Τάσος Πάντος φώναξε τον πρώτο αρχηγό Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (κάθησε στον πάγκο και δεν αγωνίστηκε) να σηκώσει το τρόπαιο, αλλά του είπε: «Εσύ αγωνίστηκες, εσύ αξίζει να το σηκώσεις».

Το κέρδος για τον Ολυμπιακό είναι τα νέα παιδιά Μήτρογλου, Σοϊλέδης και ο γκολκίπερ Σηφάκης. Ο Μήτρογλου ήταν ο σκόρερ και ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Σοϊλέδης κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο τη θέση του αριστερού μεσοεπιθετικού και ο Σηφάκης αποθεώθηκε για τις εντυπωσιακές αποκρούσεις του στο α΄ ημίχρονο.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ

Απογοήτευσαν οι Νούνιες, Αρτσούμπι, ενώ ο Κωνσταντίνου «πνίγηκε» σε ρηχά νερά. Ο Κύπριος φορ δεν έχει βρει τον ρυθμό του.

Η ομάδα του Δώνη είχε καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο και με καλή κυκλοφορία της μπάλας

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ

Οι Νούνιες, Αρτσούμπι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ενώ ο Κωνσταντίνου «πνίγηκε» σε ρηχά νερά

με τους Ινγκλέσιας, Μπαχράμη, Πάρα, Βεργώνη δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τον Ολυμπιακό στο α΄ ημίχρονο. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν μετράνε οι ευκαιρίες, αλλά τα γκολ και οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν στο 39΄: σε σέντρα από τα αριστερά του Σοϊλέδη, ο Μήτρογλου πετάχτηκε πιο ψηλά απ΄ όλους, χωρίς να έχει πίεση και με συστημένη κεφαλιά νίκησε τον Κηπουρό: 1-0.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία την έχασε η Λάρισα στο 19΄: Ο Σηφάκης κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό με τριπλή απόκρουση! Ο «ερυθρόλευκος» γκολκίπερ εξουδετέρωσε διαδοχικά σουτ των Λαμπρόπουλου, Κόσλεϊ, Μπαχράμη και αποθεώθηκε από τη Θύρα 7. Η θεσσαλική ομάδα είχε ακόμα μία καλή ευκαιρία στο 6΄, όμως ο Σηφάκης αντέδρασε αποτελεσματικά σε τακουνάκι σχεδόν εξ επαφής του Μπαχράμη (προηγήθηκε πάσα του Λαμπρόπουλου).

Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε την ομάδα του με το σύστημα «4-3-1-2». Με νέα μεσαία γραμμή (Κατσικογιάννης, Μενδρινός, Σοϊλέδης), με τον Νούνιες σε ελεύθερο ρόλο πίσω από το επιθετικό δίδυμο Μήτρογλου, Κωνσταντίνου. Στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης (στόπερ)και στα πλάγια οι Πάντος(δεξιά), Αρτσούμπι (αριστερά).

Η ομάδα του Δώνη ακολούθησε το «4-4-2», με επιθετικό δίδυμο τους Λαμπρόπουλο, Κόσλεϊ, στο κέντρο τους Ινγκλέσιας, Μπαχράμη, Πάρα, Βεργώνη και στην άμυνα τους Φέρστερ, Βενέτη (σέντερ μπακ), Μπουκουβάλα (δεξιά), Κατσιαρό (αριστερά).

Στο β΄ ημίχρονο οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου, χωρίς να μπορέσουν να δημιουργήσουν αξιόλογες οργανωμένες επιθέσεις.

Με την είσοδο του Γκαλέτι ενισχύθηκε η επίθεση του Ολυμπιακού και η μπάλα έφθανε με μεγαλύτερη ευκολία στην εστία του Κηπουρού.

Στο 80΄ ο Γκαλέτι με φάουλ «σημάδεψε» το κάθετο δοκάρι της εστίας της Λάρισας και δύο λεπτά αργότερα ο Κωνσταντίνου βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα κοντράρισε και βγήκε κόρνερ. Ο Κύπριος διαιτητής Κώστας Καπιτανής έβγαλε με επιτυχία το παιχνίδι. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Κατσικογιάννης, Κυριακίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Αρτσούμπι, Κατσικογιάννης, Μενδρινός, Σοϊλέδης (77΄ Γκαλέτι), Νούνιες (77΄ Βασιλογιάννης), Κωνσταντίνου, Μήτρογλου.

ΛΑΡΙΣΑ: Κηπουρός, Μπουκουβάλας, Φέρστερ, Βενέτης, Κατσιαρός, Ινγκλέσιας(46΄ Αλεξάνδρου), Μπαχράμης, Πάρα, Βεργώνης (46΄ Κυριακίδης), Λαμπρόπουλος, Κοσλέι.

Τα νέα παιδιά μάς έδωσαν ελπίδες


«Ηταν ένα ματς που το είδαμε και οι δύο ομάδες διαφορετικά. Προσπαθήσαμε να ξεκουράσουμε πολλούς παίκτες και να δώσουμε ευκαιρία σε παιδιά από την ομάδα νέων, αλλά και σε παίκτες που έχουν λίγα λεπτά συμμετοχής. Ήταν ένα ματς που δεν είχε πίεση και πιστεύω ότι το ευχαριστήθηκε ο κόσμος», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής και πρόσθεσε: «Τα νέα παιδιά είχαν αρκετά καλή παρουσία. Στην ομάδα νέων φροντίσαμε να έρθουν παιδιά ταλαντούχα. Αυτή η ομάδα μάς δίνει ελπίδες. Όποτε έχουμε τη δυνατότητα, θα αξιοποιούμε τα νέα παιδιά. Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος από τους Κωνσταντίνου, Νούνιες, Αρτσούμπι. Υπήρχαν ορισμένα καλά διαστήματα με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Όσον αφορά την απουσία του Άντζα, οι παίκτες που έχω στη διάθεσή μου γνωρίζουν τον τρόπο του παιχνιδιού και ευελπιστώ ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Λάρισας Γιώργος Δώνης υποστήριξε: «Το παιχνίδι αυτό θα είχε πιο ενδιαφέρον, αν είχε γίνει στην αρχή της περιόδου. Τότε και οι δύο ομάδες θα έπαιζαν με τους βασικούς παίκτες και εμείς θα είχαμε μεγαλύτερες δυνατότητες για να διεκδικήσουμε την κατάκτηση του τροπαίου. Είδα ποιοι ποδοσφαιριστές βοήθησαν και έβγαλα τα συμπεράσματά μου. Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι είχε ρυθμό. Στο β΄ 45λεπτο, η λειτουργία της ομάδας μου δεν ήταν καλή. Τα νέα παιδιά έδειξαν ό,τι και στις προπονήσεις. Κάποιες φορές προσδοκάς κάτι περισσότερο, βάσει των στοιχείων που έχουν δείξει στο παρελθόν. Προτεραιότητα για τη Λάρισα είναι το πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό να επιστρέψουμε στις νίκες, για να επέλθει η ηρεμία. Στο ματς με την Ξάνθη θέλουμε πάση θυσία τη νίκη, ανεξάρτητα από το αν θα παίξουμε καλά ή όχι».

Ο ΜVΡ του τελικού Κώστας Μήτρογλου δήλωσε: «Πάντα είμαι έτοιμος για να παίξω. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα μου και να παίρνει τίτλους και όχι το ότι αναδείχτηκα καλύτερος παίκτης του αγώνα».

Ο Τάσος Πάντος, που φόρεσε χθες το περιβραχιόνιο του αρχηγού, τόνισε: «Έτυχε να σηκώσω εγώ το Κύπελλο. Αισθάνθηκα μεγάλη χαρά. Το έδωσα μετά στον Τζόρτζεβιτς. Είναι σημαντικό να κερδίζει τίτλους ο Ολυμπιακός». ●●● Η Ρεάλ βάσει προγράμματος δεν θα κάνει προπόνηση παραμονή του αγώνα στο Καραϊσκάκη! Αύριο θα διατεθούν μέσω Ίντερνετ από το επίσημο site του Ολυμπιακού εισιτήρια για το παιχνίδι με τη Ρεάλ. Το ματς Λάτσιο- Βέρντερ θα παρακολουθήσει ο συνεργάτης του Λεμονή, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

ΔΩΝΗΣ

Θα ήταν πιο ενδιαφέρον, αν το ματς είχε γίνει στην αρχή της περιόδου. Και οι δύο ομάδες θα έπαιζαν με βασικούς

Άρεσαν


Κ. ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Ο 19χρονος φορ έβαλε τη σφραγίδα του στον χθεσινό τελικό του Σούπερ Καπ, στέλνοντας μήνυμα στον προπονητή του. Ο Μήτρογλου έκανε αισθητή την παρουσία του στο Καραϊσκάκη και αναδείχτηκε ΜVΡ του τελικού. Σημείωσε το γκολ της νίκης, ήταν μέσα στις φάσεις, δυσκόλεψε τους στόπερ της Λάρισας Φέρστερ, Βενέτη και διακρίθηκε για την ομαδικότητα, την αποφασιστικότητα και το πάθος του.

Ο Μήτρογλου άφησε υποσχέσεις για το μέλλον και ο Λεμονής μπορεί να βασίζεται στον 19χρονο επιθετικό. Όχι μόνο γιατί έκλεψε χθες την παράσταση, αλλά γιατί όσες φορές τον έχει χρησιμοποιήσει ο προπονητής του και μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά κατορθώνει και δείχνει τα πλούσια προσόντα του. Ο Μήτρογλου είναι το μέλλον στην επίθεση του Ολυμπιακού. Χρειάζεται περισσότερες ευκαιρίες από τον Λεμονή και σε δύσκολα παιχνίδια. Ο 19χρονος το έχει το γκολ. Δεν κρατιέται! Θέλει να αφήσει τον πάγκο και ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός οφείλει να εμπιστευτεί αυτό το παιδί, το οποίο κάθε φορά που αγωνίζεται τα δίνει όλα.

ΜΙΧ. ΣΗΦΑΚΗΣ

Δήλωσε «παρών» στον τελικό με τον καλύτερο τρόπο. Ο 23χρονος γκολκίπερ στο α΄ ημίχρονο εντυπωσίασε με τις επεμβάσεις του. Χωρίς να είναι υπερβολή, ο Κρητικός πορτιέρο κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό με τις εκπληκτικές αποκρούσεις του. Ο Σηφάκης κατέβασε… τα ρολά και έδειξε στοιχεία μεγάλου γκολκίπερ στη φάση του 19΄, οπότε εξουδετέρωσε με τριπλή προσπάθεια τα διαδοχικά σουτ των Λαμπρόπουλου, Κόσλεϊ, Μπαχράμη! Ήταν η απόκρουση του αγώνα. Ακόμα και στις φάσεις 6΄, 23΄ αντέδρασε αποτελεσματικά. Ο Σηφάκης έδειξε ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα και μπορεί να βασίζεται σ΄ αυτόν ο προπονητής του. Ασφαλώς του λείπουν παιχνίδια, αφού βρίσκεται στη σκιά του Νικοπολίδη. Ο 23χρονος τερματοφύλακας με σκληρή δουλειά και με διάρκεια στην απόδοσή του μπορεί να γίνει ο διάδοχος του Αντώνη Νικοπολίδη.