Οι δρόμοι του ποδοσφαίρου οδηγούν ή στο εδώλιο ή σε διαδικασίες ρυθμίσεων! Εκτός κι αν οι παράγοντες της νέας γενιάς ακολουθήσουν συνετή οικονομική πολιτική και αφήσουν πίσω τους αμαρτίες παρελθόντων ετών. Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν η 26η Οκτωβρίου, που γιορτάζει ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης, Άγιος Δημήτριος. Ωστόσο, οι ΠΑΕ σημαιοστολίστηκαν, Ο ΠΑΟΚ μπήκε σε ρύθμιση και θα πληρώσει το ποσό του 1,9 εκατ. ευρώ σε 120 μηνιαίες δόσεις των 11.000 ευρώ. Βγάλτε τα… μηδενικά και συμπεραίνουμε πως με τέτοιον τρόπο αγοράζεις τηλεόραση… Ο Ηρακλής προβλέπεται να δίνει 48.800 ευρώ, προκειμένου να καλύψει τα 5,8 εκατ. ευρώ. Και ο Άρης, είδε τι συμβαίνει και θα καταβάλλει σταδιακά το όχι υπέρογκο ποσό των 300.000 ευρώ. Αφήστε που για μικρό νούμερο εξασφάλισε είσοδο στη ρύθμιση και ο Απόλλων Καλαμαριάς!

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε να δώσει μόνο τα βεβαιωμένα χρέη και για τα υπόλοιπα 31 εκατ. ευρώ έχει ο Θεός (ή ο Άγιος Δημήτριος…). Θα αποφασίσουν στο απώτερο μέλλον τα δικαστήρια. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης κερδίζει χρόνο και δικαιούται να πιστεύει πως το προϊόν του θα είναι περισσότερο ελκυστικό: θα κάνει μεταγραφές τον χειμώνα, κερδίζει χρόνο και χρήματα, ενώ με το κλείσιμο των φορολογικών εκκρεμοτήτων όλα φαντάζουν ευκολότερα. Τι μένει; Να δοθεί η κρατική βοήθεια- με τη μορφή της χορηγίας- γιατί αν δεν συμβεί αυτό, τα σύννεφα θα μαζευτούν ξανά στον ουρανό της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε μια σειρά και ξεπερνά τους σκοπέλους της περιόδου των Μπατατούδη και των Γούμενου- Παγώνη. Ο Ηρακλής μπορεί να να ανασάνει από τη θηλιά των χρεών της εποχής Μυτιληναίου- Σπανουδάκη- Χούλη. Πριν από καιρό, ο Άρης κατέβασε το χρέος του από τα 18 εκατ. ευρώ στο 1,8 εκατ. μέσω της εισόδου στο άρθρο 44, ενώ την ίδια οδό ακολούθησε και η ΑΕΚ.

Μολονότι οι ομάδες αποτελούν ανώνυμες εταιρείες, οι ρυθμίσεις αποτελούν το μόνιμο σωσίβιο σωτηρίας. Όσο για την ανάμειξη αετονύχηδων παραγόντων, φαίνεται πως το πλιάτσικο τελειώνει. Η απόφαση να καθήσει στο σκαμνί ο Μάκης Ψωμιάδης για την υπεξαίρεση 6,5 δισ. δρχ. από το ταμείο της ΑΕΚ, είναι διδακτική. Και οδηγός για το μέλλον. Οι επενδυτές-σωτήρες δεν υπάρχουν παρά μόνο στα όνειρα των οπαδών. Το παράδειγμα του Νικολαΐδη, ο οποίος σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών μειώνει τα χρέη και οδηγεί την ΑΕΚ στην κατάκτηση του τίτλου, φανερώνει αρκετά. Με συμμετοχή αρκετών επιχειρηματιών, χρήματα από χορηγίες, ευρωπαϊκές συμμετοχές και εισιτήρια διαρκείας, το κοντέρ γράφει από την ανάποδη. Κάποτε θα έρθουν και τα κέρδη.

Ο Ντέμης, ο Ζαγοράκης, το νέο μοντέλο διοίκησης του Άρη, στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας. Αρ κεί όλοι να παραδειγματιστούν από αυτά και όχι να δελεαστούν από το «εύκολο χρήμα», που κάποιες φορές σε στέλνει στα δικαστήρια.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ της Καισαριανής φέρνει τύχη στον Βαγγέλη Μάντζιο. Ο φορ του Παναθηναϊκού αντιμετώπισε πολύ σοβαρά το χθεσινό ματς Κυπέλλου και έπεισε πως αξίζει μεγαλύτερης προσοχής από τον Πεσέιρο. Θυμίζουμε ότι στην έδρα του Εθνικού Αστέρα ο Μάντζιος πέτυχε το πρώτο του γκολ. Με τη φανέλα του Πανιωνίου. Και όταν το έκανε, έβαλε τα κλάματα γεμάτος συγκίνηση!

Ο ΛΟΥΑ Λούα την πρώτη αγωνιστική τραυμάτισε (άθελά του) τον Λεοντίου στο ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακού. Δεν ξέχασε, όμως, τον άτυχο «πράσινο». Επί ημέρες προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του, με στόχο να του ζητήσει συγγνώμη. Ο Λεοντίου, όντας σε κακή ψυχολογική κατάσταση, δεν απαντούσε. Οπότε, ο Λούα Λούα αναγκάστηκε να στείλει μήνυμα στον αντίπαλό του και να εκφράσει τη συμπάθειά του.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ πτήση του Ολυμπιακού με προορισμό τη Λιουμπλιάνα αναχώρησε με καθυστέρηση. Και πάλι καλά για τους «κόκκινους», που επρόκειτο για πτήση-τσάρτερ. Διαφορετικά, κάποιος από τους παίκτες θα έμενε στον Πειραιά και θα πήγαινε στη Σλοβενία αργότερα. Σε ποιον αναφερόμαστε; Ο Μίλος Τεόντοσιτς αποδείχθηκε ξεχασιάρης. Στον έλεγχο δεν είχε μαζί το διαβατήριο και, προκειμένου να επιβιβαστεί μαζί με τους συμπαίκτες του στο αεροσκάφος, στήθηκε μίνι επιχείρηση με άνθρωπο να τρέχει και να φέρνει από το σπίτι του Σέρβου γκαρντ το απαραίτητο έγγραφο.