Ό,τι πείτε, μετρ


Ουδεμία σημασία έχει τι πωλούν, αλλά ότι το τυλίγουν με τις άκρως φωτογενείς τηλεπερσόνες τους
Είναι ακομπλεξάριστοι, μιλούν για λαγούς με πετραχήλια διαθέτοντας το τάλαντο της ακατάσχετης λογοδιάρροιας και ως εκ τούτου είναι εξόχως φωτογενείς. Γι΄ αυτό και αναδεικνύονται σε νέα πουλέν της «άλλης» τηλεόρασης, της υποτιθέμενης σοβαρής, που τους φιλοξενεί για να δείξει πόσο χιούμορ διαθέτει.

Ο ένας δηλώνει γιατρός, που-τά ΄χειτα-χρονάκια-του-αλλά-δεν-του-φαίνονται γιατί εισπνέει το ελιξίριο του νεανικού σφρίγους, το όζον.

Ο άλλος δηλώνει φυσικός, πρώην καθηγητής, που ανακάλυψε το τρομερό μυστικό της ύπαρξης απόκοσμων πλασμάτων που ζουν στο εσωτερικό της Γης«UFΟ εσωτερικού» δηλαδή, σε αντιπαράθεση με τα «UFΟ εξωτερικού» που μας έρχονται από το Διάστημα- αλλά κυκλοφορούν και ανάμεσά μας και τα λένε Νεφελίμ και Ελοχίμ.

Τρομεροί εχθροί του ανθρώπινου γένους αυτοί οι «UFΟ εσωτερικού» και μόνον η φυλή των Ελλήνων είναι η ανίκητη, γιατί τη φοβούνται (απαραίτητος η πατριωτική προπαγάνδα, καθότι Μακεδών, και να μη νομίζει ο Ψωμιάδης πως έχει την αποκλειστικότητα).

Τέτοια κελεπούρια δεν θα τα άφηναν να πάνε χαμένα οι νουμεράρηδες (οι γνωρίζοντες την τέχνη του νούμερου) των «μεγάλων» καναλιών. Έτσι, οι εν λόγω φωτογενείς ανερχόμενοι σταρ-τηςλογοδιάρροιας-με-δικές-τους-εκπομπές αμφότεροι, άρχισαν να γίνονται ανάρπαστοι και από τις υπόλοιπες. Ο μεν γιατρός Φικιώρης καλείται να ρίξει ζεϊμπεκιές (στου Μικρούτσικου), ο δε Λιακόπουλος προβάλλει οικογενειακό βίντεο με τα τρισχαριτωμένα τέκνα να απαγγέλλουν πατριωτικά ποιήματα. Για το προϊόν που πωλούν δεν γνωρίζουμε, αλλά οι ίδιοι αυτοπροσώπως είναι μάλλον το καλύτερο προϊόν που διαθέτουν στην αγορά.

Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες ανακάλυψαν, πριν από όλους μας, ότι η ποιότητα και η χρηστική αξία των προϊόντων τους είναι υποδεέστερες της συσκευασίας τους και ότι στην πραγματικότητα οι μισές αρχές του καπιταλισμού που επαινεί ο Άνταμ Σμιθ και καταδικάζει ο Καρλ Μαρξ δεν παίζουν κανένα ρόλο ή έστω δεν παίζουν τον ρόλο που παίζει το θέαμα, ήτοι το περιτύλιγμα.

Ιδού, λοιπόν, δυο σκληρά εργαζόμενοι στο θέαμα πωλούν τα προϊόντα τους προσφέροντας εαυτόν ως το καλύτερο δυνατό περιτύλιγμα που θα μπορούσε ποτέ να έχει προϊόν. Είδαμε στο «Καλημέρα Ελλάδα» τον αυτοσυστηνόμενο ως γιατρό με τη συσκευή του όζοντος στα μούτρα να εισπνέει και μετά να τρέχει στον διάδρομο και να κατεβάζει ένα μπουκάλι νερό, για να ανακοινώσει κατόπιν ότι με αυτή τη μέθοδο κάθε πρωί κάνει ένα χ….. απολαυστικό! Σκασμένο στα γέλια το πάνελ της εκπομπής, έμοιαζε να απολαμβάνει την αθυρόστομη άνεση του γιατρού-κονφερασιέ σαν τα πιτσιρίκια, όταν περνούν τη φάση που ανακαλύπτουν τις απαγορευμένες λέξεις για την αφόδευση και τα προϊόντα αυτής.

Το άλλο πουλέν της πρωινάδικης ενημέρωσης και της μεταμεσονύχτιας πλακατζήδικης ΤV είναι ο συγγραφέας πονημάτων για τους Νεφελίμ και Ελοχίμ, τα οποία διαφημίζει από τις εκπομπές του. Τον είδαμε ανήμερα της εθνικής επετείου στο «Μega Σαββατοκύριακο» να βγάζει λόγο πατριωτικό και να δείχνει βίντεο με τα βλαστάρια του ντυμένα Καραγκούνες και τσολιάδες για να δείξει πόσο τιμά την πατρίδα, πόσο Ελληναράς είναι.

Μόλις δε άφησε αυτό το πάνελ βρέθηκε σε άλλο της ανταγωνιστικής εκπομπής «Αnt1 Weekend», όπου θέμα ήταν οι παρελάσεις. Δεν είχαμε τον χρόνο να ακούσουμε αν περί των παρελάσεων στην Ελλάδα έχουν άποψη οι Νεφελίμ, την οποία ως προσωπικός τους φίλος ο κ. Λιακόπουλος μετέφερε στην εκπομπή, γιατί άλλο λόγο για τον οποίο έπρεπε να βρίσκεται στο πάνελ δεν βρήκαμε.

Α! τετραπέρατοι πωλητές και οι ανωτέρω, όπως και η περιβόητος Βροχοπούλου, θύμα αυτή του Ελληνοαλβανικού- αλήθεια πώς δεν ζητήθηκε η συμμετοχή της σε επετειακό πάνελ; Παμπόνηρη η εν λόγω κυρία προσφέρει το θέαμα του δακρυσμένου εαυτού της. Τι επιθυμείτε; Δάκρυ; Ιδού, σας προσφέρω τον εαυτό μου να σπαράζει.

Το μυστήριον της φαιδρότητος


Της ιδίας συνομοταξίας και ο κ. Λιακόπουλος, προσφέρει τη διασκέδαση του μυστηρίου την εποχή που αυτό έχει εκλείψει, αφού όλα είναι σε κοινή θέα. Υπάρχει επίδοξος εραστής που να τρέμει από προσμονή στη σκέψη της στιγμής που το αντικείμενο του πόθου του θα του αποκαλύψει όσα μόνο μπορεί να φανταστεί; Α! δεν υπάρχουν αυτά, πλέον. Ούτε ο χρόνος και το κουράγιο να «ματώσει» κανείς στη διαδρομή του έρωτα και της προδοσίας, ούτε καν για να ανακαλύψει τα αληθινά μυστήρια της ζωής. Μια χαρά είναι οι Νεφελίμ και οι Ελοχίμ. Τα αγοράζουμε όλα ως θέαμα φαιδρό, αφού φαιδρή είναι η κατάστασή μας ως θεατές των ανωτέρω.