ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Eπιτέλους, νίκη για τον Λεβαδειακό. Η ομάδα του Βασίλιεφ επιβλήθηκε 2-1 της Ξάνθης έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε με γκολ του Άντερσον πέντε λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του ματς. Ο Λεβαδειακός έφθασε τους 4 πόντους και… ξεκόλλησε από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας.

Το παιχνίδι στη Λιβαδειά άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 6ο λεπτό με απευθείας χτύπημα φάουλ ο Σίσιτς- κορυφαίος παίκτης της συνάντησης- έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα τού Λεβαδειακού. Οι Βοιωτοί, μετά την επιτυχία του πρώτου τέρματος, συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και με τις συχνές επισκέψεις τους στην εστία του Τούρινα ήθελαν ένα δεύτερο γκολ που θα τους διασφάλιζε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στο 26΄ χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία, με τον Ντιμπαλά (Λεβαδειακός) να ανακόπτεται στην αρχή από τον Τούρινα και στη συνέχεια να περνά τον γκολκίπερ της ακριτικής ομάδας, όμως να σουτάρει άουτ.

Η Ξάνθη ισορρόπησε το παιχνίδι μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ημιώρου και στο 37΄ ευτύχησε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Ραντζίσκι. Στην αρχή της επανάληψης και έχοντας καλύτερη ψυχολογία, οι παίκτες της θρακικής ομάδας πίεσαν σε μια προσπάθεια να πετύχουν δεύτερο γκολ, που ίσως τους έδινε τη νίκη. Όμως, οι κινήσεις του Βασίλιεφ από τον πάγκο στο τελευταίο 15λεπτο έδωσαν εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν πολύ καλή ευκαιρία με τον Μοντόγια (79΄) και στο 85΄, ύστερα από κόρνερ του Λεονάρντο και κεφαλιά του Άντερσον, πέτυχαν το δεύτερο γκολ, που τους έδωσε την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Η νίκη της ομάδας του Λεβαδειακού ήταν δίκαιη. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν να θέλουν τη νίκη περισσότερο από τους αντιπάλους τους, κινήθηκαν με πάθος και δύναμη από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό και τελικά δικαιώθηκαν. Η Ξάνθη έδειξε αρκετές αδυναμίες στην άμυνα. Οι παίκτες της κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο για κάποια διαστήματα, όμως σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για τη νίκη. Σε γενικές γραμμές, η Ξάνθη δεν ήταν αυτή που περίμενε ο κόσμος της.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

«Δείξαμε χαρακτήρα. Η ομάδα έπιασε πολύ καλή απόδοση και πήραμε τη νίκη. Στη συνέχεια του πρωταθλήματος περιμένουμε περισσότερα. Μετά το 1-0 δώσαμε χώρο στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα να δεχθούμε ένα γκολ το οποίο μπορούσαμε να αποφύγουμε», είπε ο Γκίοργκι Βασίλιεφ και πρόσθεσε: «Στο δεύτερο μέρος βρήκαμε ρυθμό, δημιουργήσαμε πολλές φάσεις για γκολ και στο τέλος πήραμε τη νίκη».

Ο τεχνικός της Ξάνθης Εμίλιο Φερέρα τόνισε: «Αρχίσαμε άσχημα, αλλά βελτιωθήκαμε στη συνέχεια. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ελέγχαμε το παιχνίδι, πετύχαμε το 1-1 με ωραίο γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε στα πρώτα λεπτά. Στη συνέχεια δεν ξέρω τι συνέβη και δείξαμε τόσο κακή εικόνα. Δεν είχαμε καλή απόδοση, ίσως πάντως μας άξιζε η ισοπαλία».