ΜΕ ΕΝΑΝ εκσκαφέα εισέβαλε η «συμμορία με τα Καλάσνικοφ» στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Κρουσώνα Ηρακλείου. Η τρίτη από την αρχή του χρόνου ληστεία στο συγκεκριμένο κατάστημα δεν απέδωσε την αναμενόμενη λεία στους ληστές, καθώς ο εκσκαφέας σφήνωσε στο κτίριο μαζί με το χρηματοκιβώτιο που είχαν σηκώσει οι δράστες.

Η εισβολή έγινε λίγο πριν τις 4.30 τα ξημερώματα. Οι δράστες σταμάτησαν σε μια μάντρα χωματουργικών εργασιών, που ανήκει στον κ. Χαράλαμπο Σουλτάτο, και ένας από αυτούς κατάφερε να κλέψει έναν τεράστιο εκσκαφέα. Από τη φασαρία ξύπνησε ο ανιψιός του ιδιοκτήτη, αντιλήφθηκε την κλοπή, ενημέρωσε το θείο του που σηκώθηκε και τους ακολούθησε. Πάνω στον εκσκαφέα ήταν δύο άτομα και πίσω ακριβώς ακολουθούσε ένα κλεμμένο 4Χ4 σκούρο χρώμα όπου επέβαιναν τέσσερα ακόμα άτομα με κουκούλες. Μόλις είδαν ότι ο ιδιοκτήτης του εκσκαφέα τούς ακολουθούσε δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον του. Εκείνος άφησε στη μέση την καταδίωξη όταν είδε ότι η ζωή του κινδύνευε. Παρασύροντας κάθε εμπόδιο ο εκσκαφέας διέσχισε το χωριό και έφτασε μπροστά στην τράπεζα που μετά τον Δεκαπενταύγουστο είχε ενισχυθεί και με μπάρες στην είσοδο. Ο εκσκαφέας διέλυσε τα πάντα. Μέσα στο υποκατάστημα το τεράστιο μηχάνημα έκανε ελιγμούς χωρίς ο χειριστής να υπολογίσει τη μεγάλη κολόνα που βρισκόταν στη μέση και του περιόριζε τις κινήσεις. Κατάφερε να φτάσει με τη «χούφτα» του μηχανήματος μέχρι το εσωτερικό του καταστήματος και να φορτώσει το χρηματοκιβώτιο. Τη στιγμή όμως που έκανε στροφή το μεγάλο μηχάνημα για να φύγει, εγκλωβίστηκε ανάμεσα στον τοίχο και την κολόνα. Έτσι εγκατέλειψαν τα πάντα στη μέση, κατέβηκαν από τον εκσκαφέα, μπήκαν στο 4Χ4 και τράπηκαν σε φυγή από τον ίδιο δρόμο χωρίς να πάρουν μαζί τους ούτε μισό ευρώ από την τράπεζα.

Στο μεταξύ, επειδή είχαν γίνει αντιληπτοί από πολλούς χωριανούς που είχαν ήδη καλέσει την αστυνομία, οι θρασύτατοι ληστές φορώντας πάντα κουκούλες και κρατώντας τουλάχιστον τρία Καλάσνικοφ άρχισαν να γαζώνουν στον αέρα διασχίζοντας το χωριό. Πάντως, ο διευθυντής του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Μανόλης Παπαδομανολάκης σκέφτεται σοβαρά, όπως λέει, μετά και την τρίτη ληστεία να προτείνει στη διοίκηση της τράπεζας την κατάργηση του υποκαταστήματος για να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων!