Θ εσμική υπέρβαση αποτελούν οι πρόσφατες παρεμβάσεις του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γιώργου Κολιοκώστα, ο οποίος με τη συμπεριφορά του έχει ακουσίως μεταβληθεί σε άτυπο εκπρόσωπο του υπουργού Δικαιοσύνης.

Οι πράξεις του επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος κ. Γιώργου Ζορμπά είναι διοικητικές πράξεις που φέρουν το τεκμήριο νομιμότητας και ισχύουν κανονικά έως ότου ακυρωθούν από τα αρμόδια δικαστήρια. Συνεπώς, δεν ανήκει στη θεσμική εξουσία κανενός δικαστικού λειτουργού η κρίση περί της νομιμότητας του πορίσματος- εκθέσεως του κ. Ζορμπά και των λοιπών διοικητικών του πράξεων.

Η «δικαστική» κρισεολόγηση που επιχείρησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών μεσούσης της προεκλογικής περιόδου συνιστά πρωτοφανή πολιτική παρέμβαση και εκτροπή. Ο κ. Κολιοκώστας θα πρέπει να ανακαλέσει άμεσα την παρέμβασή του και να αποφύγει εις το εξής τέτοιου είδους παρεμβάσεις, ιδίως τη στιγμή που προσφάτως υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία έφεραν την κόρη του να έχει συνεργαστεί με τη Βουλή. Γεγονός που θα πρέπει να ωθήσει τον κ. Κολιοκώστα να αποφύγει ενέργειες που μπορούν αδοκίμως και εσφαλμένως προφανώς να χαρακτηριστούν από κάθε τρίτο ως συμψηφιστικές εγγραφές.

Ο Δημήτρης Βερβεσός είναι γενικός γραμματέας του ΔΣΑ