Ανέτοιμος παρουσιάστηκε άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει μια από τις χειρότερες- είναι αλήθεια- μέρες του φετινού καλοκαιριού.


Με καύσωνα, εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και εκατοντάδες πυρκαγιές να καίνε σπίτια, χωράφια και δάση σε όλη τη χώρα. Στο πρωτοφανές αυτό κύμα της πύρινης λαίλαπας η Πυροσβεστική φάνηκε και πάλι κατώτερη των περιστάσεων ενώ η κυβέρνηση ήταν παντελώς απούσα. Από την καταστροφική αυτή επέλαση της φωτιάς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί άλλοι κινδύνεψαν περικυκλωμένοι από τις φλόγες. Το χειρότερο: οι πυρκαγιές μαίνονταν χτες το βράδυ σε μέτωπα χιλιομέτρων ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία προέβλεπε για σήμερα ενίσχυση των ανέμων.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που διαμορφώθηκε στο μέτωπο των πυρκαγιών οδήγησε τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε χτες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια, να επιτεθεί στην κυβέρνηση για την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την «εθνική και οικολογική κρίση της χώρας» ενώ της επέρριψε την ευθύνη για την κομματικοποίηση και διάλυση της Πυροσβεστικής. Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε μπροστά στα αξεπέραστα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων του- μετά και τις αντιδράσεις των κ.κ. Νεονάκη και Πάχτα- να αναβάλει το προγραμματισμένο για την Κυριακή Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ κάτω από το τραπέζι μεταξύ JΡ Μorgan και Ταμείων κατηγόρησε χτες στη Βουλή την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση μιλώντας για συμπεριφορά μπανανίας έναντι της αμερικανικής τράπεζας ενώ αναπάντητα ερωτήματα προκαλούν οι… θολές απαντήσεις του Ρωμύλου Κεδίκογλου για τον ακριβή αριθμό των διαιτησιών που ανέλαβε την περίοδο που κατείχε τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου.

ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ διαφορετικά είδαν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία Αθήνα και Λευκωσία, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών κ.κ. Μπακογιάννη και Μαρκουλλή που συναντήθηκαν χτες. Στην Τουρκία πάντως είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου από παραστρατιωτικούς.