Αν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να σου κολλήσουν τη «ρετσινιά» του κλέφτη, είναι να μη σε εμπιστεύεται ο πιο ισχυρός σου φίλος. Όπως αποκαλύφθηκε, δεν έκλεψε κανείς το ρολόι του προέδρου Μπους, όταν χαιρετούσε τα πλήθη που τον λάτρεψαν στην Αλβανία.


Απλώς το είχε βγάλει από το χέρι του και το είχε βάλει στην τσέπη του. Αυτή είναι η αλήθεια, μια αλήθεια που άφησε πολλούς Αλβανούς βαθιά προσβεβλημένους. Υπάρχει βίντεο που επιβεβαιώνει όσα ισχυρίστηκε ο Λευκός Οίκος: ότι δηλαδή, καθώς ο Τζορτζ Μπους άπλωνε τα χέρια στα ενθουσιώδη πλήθη, έβγαλε επιδέξια το Τimex Ιndiglo που φορούσε στο αριστερό του χέρι και το έχωσε στην τσέπη του παντελονιού του. Και σε μία από τις λίγες χώρες του κόσμου όπου ο Τζορτζ Μπους είναι τόσο δημοφιλής, αυτό προκάλεσε οργισμένη αντίδραση. Φαίνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πάρει κατά γράμμα προειδοποιήσεις, τις οποίες απευθύνουν τουριστικοί οδηγοί προς τους επισκέπτες στην Αλβανία να προσέχουν τα τιμαλφή τους. Όταν το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΒC έδειξε το βίντεο με την εξαφάνιση του ρολογιού, σύμφωνα με το οποίο ο Μπους κατεβάζει το αριστερό του χέρι και το βγάζει, οι Αλβανοί μπλόγκερ αντέδρασαν άμεσα. «Δεν ήθελε να του κλέψουν το ρολόι οι Αλβανοί “φίλοι” που εμπιστεύεται τόσο βαθιά», γράφει ένας από αυτούς.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε, πάντως, ότι η κίνηση του Μπους υπαγορεύτηκε από καχυποψία για τους Αλβανούς. Η εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι συχνά βγάζει το ρολόι του- μερικές φορές ακόμη και τη βέρα του- πριν αναμειχθεί στο πλήθος, τόσο στην Αμερική όσο και στο εξωτερικό. Η επιβεβαίωση ότι ο Μπους έβγαλε ο ίδιος το ρολόι του τερμάτισε έτσι τις διήμερες εικασίες και φήμες που είχαν κυκλοφορήσει σε όλον τον κόσμο, όταν ένα βίντεο την Τρίτη είχε δείξει τον πρόεδρο Μπους να μπαίνει στο αλβανικό πλήθος με ρολόι και να βγαίνει χωρίς.

Έγινε και καρτούν…


ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΑΤΙΡΑ έδωσαν ο πρόεδρος Μπους και οι στενοί συνεργάτες του στον Ντόνικ Κάρι, το καρτούν που επρόκειτο να προβληθεί από την καλωδιακή τηλεόραση «Comedy Central». Το καρτούν «Ο μικρός Μπους» παρουσιάζει την αμερικανική κυβέρνηση σαν μια παιδική συντροφιά που κάνει διάφορες σκανδαλιές στον Λευκό Οίκο και στον κόσμο. Ο Μπους του καρτούν μοιάζει πολύ με τον πραγματικό. Ο «Μικρός Μπους» λέει: «Δεν μου αρέσει να μου λένε τι να κάνω. Θέλω να παίρνω τις αποφάσεις εγώ». Όπως περίπου ο πραγματικός Μπους: «Η δουλειά μου είναι να παίρνω αποφάσεις. Εγώ είμαι εκείνος που τις παίρνει».

LΙΝΚ:

www.comedycentral.com/shows/lil_bush/index.jhtml