Κλείνουν περί τα τέλη Ιουνίου τα ψηφοδέλτια του Συνασπισμού και στην Κουμουνδούρου συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τις υποψηφιότητες, αλλά και για τις προοπτικές εκλογικής συνεργασίας με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.


Παρ΄ όλα αυτά, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της επιλογής δεύτερης έδρας από τον Αλέκο Αλαβάνο- η πρώτη επιλογή του είναι το Ηράκλειο- αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποκλείσει την κάθοδό του στην Αχαΐα όπου υπάρχουν και αυξημένες πιθανότητες εκλογής και αναζητά άλλο νομό της περιφέρειας για να θέσει υποψηφιότητα. Η κάθοδος του προέδρου του κόμματος έχει απασχολήσει έντονα τα στελέχη του ΣΥΝ, καθώς ο κ. Αλαβάνος έχει δεσμευθεί ότι δεν θα είναι υποψήφιος σε Αττική και Θεσσαλονίκη και εκ των πραγμάτων αναλαμβάνει το ρίσκο να μην έχει εξασφαλισμένη την εκλογή του στο Κοινοβούλιο.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην Α΄ Αθηνών

Στην Αθήνα. Στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών- όπου αδειάζει μία έδρα λόγω της αποχώρησης Κωνσταντόπουλου- αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο και έτσι, εκτός από τις υποψηφιότητες της κ. Φιλίνη και των κ.κ. Μπαλάφα, Προβατά, Εφραιμίδη, Αξελού και Χατζησωκράτη, αναμένονται και νέες εμφανίσεις, όπως για παράδειγμα ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΝ κ. Τζανακόπουλος, αλλά και στέλεχος του Αριστερού Ρεύματος που θα είναι κάποιος από τους Ν. Βούτση και Δ. Στρατούλη.

Επίσης, στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών θα είναι υποψήφιοι οι δύο νυν βουλευτές Γ. Δραγασάκης και Φ. Κουβέλης και επιπλέον ο Μ. Παπαγιαννάκης, η Ρ. Δούρου και η Φ. Κούβελα, αλλά και οι Π. Κοροβέσης και Ν. Καλογερόπουλος όπως και ένας από τους κ.κ. Βούτση και Στρατούλη. Πειραιάς και Θεσσαλονίκη. Στην Α΄ Πειραιώς δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις και θα είναι υποψήφιος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Θοδωρής Δρίτσας, ενώ στη Β΄ Πειραιώς θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, εκτός της Ασημίνας Ξηροτύρη, αναμένεται να τεθεί στην κρίση του λαού και ο υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Κουράκης.

Επίσης, εάν τελικώς επέλθει συμφωνία του Συνασπισμού με τους ΟικολόγουςΠράσινους συζητείται η προοπτική να κατέβει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος- ήταν και υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης- υποψήφιος στη β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ακόμη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα τεθεί επικεφαλής ο Γιάννης Μπανιάς της ΑΚΟΑ, ενώ κατά πάσα πιθανότατα στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιος ο κ. Τσούκαλης που στηρίζεται από την ανανεωτική πτέρυγα.