«Καταιγίδα» η Κέρκυρα, φιλοδώρησε με πέντε γκολ τον αδιάφορο Εργοτέλη πετυχαίνοντας την ευρύτερη σε σκορ νίκη της στην Α΄ Εθνική Θα χρειαστεί όμως να περιμένει ακόμη δύο εβδομάδες και τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής προκειμένου να μάθει αν θα παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ μπορεί μεν να αναρριχήθηκε στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 34 πόντους, υποσκελίζοντας τη Λάρισα (33) και διατηρώντας τη διαφορά των δύο πόντων από τον Ηρακλή (32), όμως δεν κατάφερε να ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής της. Και την τελευταία αγωνιστική, κόντρα στον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, θα χρειάζεται επειγόντως βαθμούς και- γιατί όχι- κάποια…

δώρα από Καλαμαριά (φιλοξενεί τη Λάρισα) και Ξάνθη (υποδέχεται τον Ηρακλή στα Πηγάδια) ώστε να εξακολουθεί να ανασαίνει τον αέρα της Σούπερ Λίγκας.

Πώς αντιμετωπίζουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση οι Κερκυραίοι;

«Έχουμε 15 ημέρες που θα είμαστε σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης» επεσήμανε ο Μπάμπης Τεννές, δείχνοντας με τον πλέον σαφή τρόπο πως το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα είναι τελικός για την ομάδα του. Οι φίλοι της Κέρκυρας εμφανίσθηκαν ικανοποιημένοι από τη νίκη και το ωραίο ποδόσφαιρο, διχασμένοι όμως για το μέλλον της ομάδας τους. «Πάει, πέσαμε» έλεγαν μερικοί, ενώ κάποιοι άλλοι συνιστούσαν ψυχραιμία μέχρι και την τελευταία Κυριακή. Χωρίς αρκετούς βασικούς παίκτες στην 11άδα του και, προπάντων, χωρίς κίνητρο, ο Εργοτέλης αποδείχθηκε εύκολη λεία για την Κέρκυρα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 20΄ με τον Γκουέλα, ενώ πήγαν στα αποδυτήρια με το ευρύ 3-0 με τέρματα που σημείωσαν οι Καρβάλιο (34΄) και Ντακόλ (40΄). Το δεύτερο ημίχρονο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Κέρκυρα πέτυχε άλλα δύο γκολ με τους Γκουέλα (70΄), Σίκοφ (77΄) και ο Εργοτέλης το μόνο που κατάφερε ήταν το γκολ της τιμής στο 81΄ με τον Νατσέφσκι.

«Στο τελευταίο μας ματς εντός έδρας ήρθε η μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο χωρίς κίνητρο κι έτσι είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε άνετα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη και το καλό ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράστασή του αυτά τα δύο χρόνια, αλλά πρέπει να σημειώσω ότι η ομάδα αυτή αξίζει να αγαπηθεί και να στηριχθεί. Σε ένα τέτοιας σημασίας παιχνίδι, έπρεπε το μικρό μας γήπεδο να είχε γεμίσει», είπε ο Μπάμπης Τεννές μετά το τέλος του ματς.

Ο Νίκος Καραγεωργίου επεσήμανε: «Οι παίκτες μου έδωσαν την εντύπωση ότι άρχισαν τις διακοπές πριν πάρουν την άδειά τους. Δεν είναι συμπεριφορά επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αυτή».