ΣΥΝΗΘΩΣ ήταν 50-100 κουκουλοφόροι που έκαναν κλεφτοπόλεμο με την Αστυνομία. Προχθές ήταν χίλιοι που έκαψαν και αναστάτωσαν την πόλη.

Όνειρό τους είναι να γίνουν 10.000 ή 100.000 και να κάψουν όχι μόνο το φυλάκιο στον Άγνωστο αλλά όλη την Αθήνα.

Μπορεί να γίνει αυτό;

Σε μεγάλο βαθμό, ναι! Μπορούν οι κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, τρομοκράτες κ.λπ. να γίνουν 10.000 (όχι όμως και 100.000). Επειδή έχουν μιαν απλή συναισθηματική φιλοσοφία: * Η κοινωνία είναι άδικη και διεφθαρμένη. Το σύστημα δίνει πολλά στους λίγους που συμμετέχουν στη συνωμοσία και ψίχουλα στους πολλούς που δημιουργούν τον πλούτο. Η δημοκρατία είναι μόνο λόγια και ανίκανη να φέρει δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη και ελευθερία μπορεί να φέρει μόνον η βία. (Η βία είναι η μαμμή της Ιστορίας). Σε αυτό το πλαίσιο, η φωτιά, η καταστροφή, η αρπαγή, η λεηλασία είναι επαναστατικά νόμιμες.

Αυτή η υποτυπώδης ιδεολογία συγκινεί και συνεγείρει σήμερα αρκετούς νέους που βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί αντί για μέλλον βλέπουν μπροστά τους έναν μαύρο τοίχο.

Αν η 17Ν ήταν μια παρέα, μια ομάδα, μια συμμορία, αυτοί τώρα τείνουν να γίνουν κίνημα.

Όπως έγιναν κίνημα παλαιότερα στη Γαλλία, την Ιταλία κ.λπ. (Στην Ελλάδα τα ιδεολογικά και κοινωνικά ρεύματα έρχονται με καθυστέρηση 5-30 χρόνων).

Ο Επαναστατικός Αγώνας και οι αντιεξουσιαστές αυτό επιδιώκουν τώρα. Διαβάστε τις μόνες φράσεις που αξίζουν στην ανακοίνωσή του:

«Έχουμε μια κοινοβουλευτική δικτατορία, που το έρεισμά της στην κοινωνία μειώνεται συνεχώς… Για την ανατροπή αυτού του εγκληματικού πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Για την επανάσταση».

Επανάσταση, βέβαια, δεν πρόκειται να κάνουν. Γιατί όλα αυτά είναι από τη φύση τους αντεπαναστατικά. Εξέγερση όμως μπορούν. Μια εξέγερση σαν βεγγαλικό, που θα κάψει, θα γκρεμίσει, θα ρημάξει, θα ματώσει, θα σκοτώσει, θα αρπάξει, θα λεηλατήσει ό,τι προλάβει και στο τέλος θα καεί και η ίδια στη φωτιά της όπως ο Σαβοναρόλα στη Φλωρεντία.

Αλλά, μη φοβάστε: ένα εφιαλτικό σενάριο είναι μόνο!