Μέσα σε μία ώρα βρέθηκε και ορίστηκε χθες το πρωί διοικητής στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων Βούλας- ύστερα από δυστοκία τεσσεράμισι μηνών.
Ηαποκάλυψη των «ΝΕΩΝ» για την εγκατάλειψη των 120 παιδιών του Ιδρύματος προκάλεσε σάλο, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μίλησαν για «ντροπή» και ζήτησαν παραιτήσεις.

Ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος έσπευσε νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος συνοδευόμενος από τον νέο… διοικητή, τον ορθοπεδικό Νεκτάριο Κορρέ. Ο υφυπουργός χαρακτήρισε… «απλές δυσλειτουργίες» την αδυναμία του ιδρύματος να ταΐσει και να περιθάλψει τα 120 ανάπηρα παιδιά και επιχείρησε να εμφανίσει το θέμα ως μια προσωρινή κατάσταση. Ωστόσο δεν έκανε καμία απολύτως νύξη για τις συμβάσεις των προμηθευτών τροφίμων που έχουν λήξει, τον νέο προϋπολογισμό του ιδρύματος που δεν έχει εγκριθεί, τα στοιβαγμένα απλήρωτα τιμολόγια, τους διαγωνισμούς για τις προμήθειες που δεν έχουν γίνει…

Αντίθετα, το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» ευαισθητοποίησε την κοινωνία- πολίτες και εταιρείες έτρεξαν χθες επιτόπου όχι με υποσχέσεις, αλλά με κοφίνια γεμάτα ψωμί να χορτάσουν τα παιδιά και με βυτιοφόρα ώστε να ζεσταθούν οι θάλαμοι.

«Διοικητής τοποθετήθηκε με ένα… μαγικό τρόπο αλλά τα συσσωρευμένα προβλήματα δεν λύνονται διά μαγείας» δήλωσε χθες στα «ΝΕΑ» ο Γιάννης Σφακιανάκης, σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ σε θέματα ψυχικής υγείας

Υποσχέσεις για προσλήψεις από το υπουργείο. Εργαζόμενοι: «Τραγελαφικό»

και πρόνοιας: «Στην καλύτερη περίπτωση το ίδρυμα θα βρει φυσιολογικούς ρυθμούς αρχές Ιουνίου!».

Μια ακόμη χθεσινή δέσμευση του κ. Κωνσταντόπουλου αφορά την πρόσληψη 40 νοσηλευτών για να καλυφτούν οι ανάγκες των παιδιών που σε ποσοστό 99% είναι καθηλωμένα στα κρεβάτια τους και σε αναπηρικά αμαξίδια, ανίσχυρα να αυτοεξυπηρετηθούν. «Ο υφυπουργός προσπάθησε χθες ανεπιτυχώς να αντιστρέψει την κατάσταση και να δώσει μια παραδεισένια εικόνα για το ΚΑΑΠ Βούλας αλλά η αλήθεια είναι εδώ και δεν κρύβεται», λέει ο Στάθης Καρράς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων: «Τέσσερις μήνες στέλναμε αγωνιώδη υπομνήματα για να έρθει διοικητής, και μετά το δημοσίευμα των “ΝΕΩΝ” ήρθε τα… ξημερώματα. Αυτό είναι τραγελαφικό».

«Ντροπή- κανείς δεν έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί;»


Με αστήριχτες δικαιολογίες και προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις αντιμετώπισε στη Βουλή τα πυρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στο πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας, ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Λίγη ώρα αφότου ο ίδιος είχε παραδεχθεί την κατάσταση, έστω κάνοντας λόγο για «δυσλειτουργίες», στη Βουλή χαρακτήρισε το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» «συκοφαντικό», φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να το αποδώσει στο γεγονός ότι η πρώην διοικήτρια του ιδρύματος ήταν η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή. Ωστόσο, παρέλειψε να αναφέρει ότι η κ. Τσοχατζοπούλου δεν αντικαταστάθηκε, παρά παραιτήθηκε λόγω της προχωρημένης της εγκυμοσύνης.

Η κριτική από την αντιπολίτευση πάντως ήταν δριμύτατη: «Τα παιδιά αυτά, που υποσιτίζονται και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα και νερό, περιμένουν τον Πρωθυπουργό να τα επισκεφθεί, να τα κοιτάξει στα μάτια και να τους μιλήσει για ανθρωπιά», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για την τραγική κατάσταση.

Νωρίτερα, σε ιδιαίτερα έντονους τόνους, ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε θέματα Υγείας Χρήστος Πρωτόπαπας χαρακτήρισε «ντροπή για την κοινωνία μας την αμείλικτη πραγματικότητα» στο πρώην ΠΙΚΠΑ και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί;».

«Παιδιά πεθαίνουν στη Βούλα γιατί το υπουργείο δεν κάνει τη δουλειά του, ενώ ο υπουργός ζητά την απόλυση δημοσιογράφων επειδή γράφουν πράγματα που δεν του αρέσουν», σχολίασε δηκτικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, ενώ ο πρώην υφυπουργός Έκτορας Νασιώκας επεσήμανε πως «το τελευταίο τρίμηνο στο ίδρυμα έχουν διορισθεί και έχουν παραιτηθεί τρεις διοικητές!».