Την υποχρεωτική τοποθέτηση ταμειακών μηχανών σε ταξί και πρατήρια καυσίμων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθειά του αφενός να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, αφετέρου να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα.


Και βέβαια η Πλατεία Συντάγματος ορθώς σκέφτεται- μονάχα που η κυβέρνηση έχει κάπως… κοντή μνήμη. Διότι όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήθελε να επιβάλει- για τους ίδιους λόγους- το συγκεκριμένο μέτρο, η τότε αντιπολίτευση της Ν.Δ. είχε αντιδράσει τασσόμενη με τους κλάδους που θεωρούσε ότι θίγονται. Ε, φαίνεται πως η εξουσία σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ η Επιτροπή Χωροταξικού Σχεδιασμού των ΤΕΙ ανέλαβε για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας να μελετήσει το πρόβλημα που ανέκυψε πέρυσι με τις χιλιάδες κενές θέσεις σε περιφερειακά ιδρύματα, λόγω της βάσης του 10. Οι άνθρωποι σκέφθηκαν, σκέφθηκαν και βρήκαν τη λύση: αφού έτσι κι αλλιώς γύρω στις 20.000 εισακτέοι πέφτουν κάτω από τη βάση του 10 και δεν μπαίνουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καλύτερα δεν είναι να μειώσουμε έτσι κι αλλιώς τον αριθμό των εισακτέων κατά 20.000; ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχουν αφήσει κατά μέρος για λίγο τα προβλήματα της παιδείας, διότι τους προέκυψαν οι γκάφες των στελεχών τους. Ακόμη και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος αναγκάστηκε να αφήσει ακάλυπτο τον υφυπουργό Απασχόλησης Γεράσιμο Γιακουμάτο για τη ρήση του περί λαμόγιων του ΠΑΣΟΚ. Πριν αλέκτορα φωνήσαι όμως προέκυψε νέο ζήτημα, τούτη τη φορά με τον υφυπουργό Άμυνας Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος καταγγέλλεται πως έκανε χρήση πολιτικού φίλου του ως ψευδομάρτυρα- τον οποίο μάλιστα στη συνέχεια, όταν έγινε υφυπουργός, προσέλαβε στο πολιτικό γραφείο του! ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωτερικών πάντως ασχολήθηκαν χθες με ένα από τα σοβαρότερα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, το Κοσσυφοπέδιο. Η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε όλους τους Έλληνες πρέσβεις που υπηρετούν σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τους είπε πως το Κόσοβο οδεύει προς την ανεξαρτησία και γι΄ αυτό δεν μπορεί να γίνει τίποτα! Οι πρέσβεις είπαν πως κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε «ντόμινο αποσταθεροποίησης», αλλά η υπουργός διαφώνησε ριζικά. Ποιος θα δικαιωθεί; Θα δείξει η Ιστορία…