O λόγος στους αναγνώστες. Ο Δημ. Γιώτης, Τζαρτζάνου 15, Λάρισα, γράφει:

«Σε πρόσφατο χρονογράφημά σου αναφέρθηκες στο “κακό μας χάλι”. Συμμερίζομαι απόλυτα την άποψή σου. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα εδώ και δεκαετίες ολόκληρες. Βέβαια, με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ο δημοκρατικός λαός πίστεψε ότι κάτι θα αλλάξει.

Πράγματι, για να είμαστε ειλικρινείς, πολλά άλλαξαν.

Όμως αυτό κράτησε για μία μόνο τετραετία. Μετά βλέπουμε να αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.

Οι κρατούντες “ΠΑΣΟΚοι” έθεσαν ως σκοπό τον πλουτισμό. Ξέχασαν τις δημοκρατικές και σοσιαλιστικές καταβολές τους.

Έγιναν συντηρητικοί και στο φρόνημα και στη συμπεριφορά. Τα ιδανικά και οι αρχές απεμπολήθηκαν. Θέλησαν να κερδίσουν τα πάντα, εξουσία, δόξα, πλούτη. Οι περισσότεροι τα κατάφεραν, οι λίγοι κολλημένοι στα δημοκρατικά και ιδεολογικά τους πιστεύω, πήγαν στα σπίτια τους.

Με το χρονογράφημα αυτό, ήρθε στη θύμησή μου μια επιστολή που είχα στείλει στον τότε υπουργό, στον τότε υφυπουργό, στον τότε διοικητή του ΟΤΕ, το έτος 1996, αναφερόμενος στο τι επικρατούσε πριν από δεκαετίες, αλλά και κατά την περίοδο εκείνη, στον δύσμοιρο και καταταλαιπωρημένο ΟΤΕ.

Την πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων και ας αναφερόταν σε πραγματικά γεγονότα. Σήμερα βγαίνουν και δήθεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Οργανισμού, καταγγέλλοντας τους τωρινούς διαχειριστές της εξουσίας, αλλά και οι μεν και οι δε στόχευαν στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα του Οργανισμού μέχρι και το τελευταίο του ευρώ.

Αναρωτιέται κανείς πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα; Στα επενδυτικά προγράμματα, στον εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ ή μήπως σε διάφορες τσέπες; Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο συμφωνώ με το χρονογράφημά σου. Γιατί λες τα πράγματα με το όνομά τους. Γιατί αποκαλύπτεις την αλήθεια. Αλλά θα μου πεις, αφού δεν λαμβάνουν υπόψη τους εσένα, θα λάμβαναν υπόψη εμένα;

Ελληνικέ λαέ, τι σου ΄μελλε να πάθεις. Εμπιστεύθηκες και συνεχίζεις να εμπιστεύεσαι πολιτικούς με μικρό, ελάχιστο ειδικό πολιτικό βάρος.

Εμπιστεύθηκες αυτούς που χρυσώνουν το “δεξί τους χέρι” με σεμνές και ταπεινές αναθέσεις, με εκβιασμούς και δολοπλοκίες αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο προβληματισμός μου, φίλε Λευτέρη, είναι τι θα γίνει από ΄δω και πέρα. Οι νέοι θα τολμήσουν τη μεγάλη υπέρβαση; Τη μεγάλη ανατροπή; Μακάρι να συμβεί κάτι τέτοιο».