Καζάνι που βράζει είναι πάλι η Ν.Δ. με τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ να ανοίγουν νέο μέτωπο κατά υπουργών, αλλά και βουλευτές να ξεσπαθώνουν στο παρασκήνιο κατά των μελών της κυβέρνησης ότι «έχουν κλειστεί στα γραφεία τους».


Η εμφυλιοπολεμική «σύρραξη» στη Ρηγίλλης, κατά την προχθεσινή κοπή της πίτας της ΔΑΚΕ, όπου οι γαλάζιοι συνδικαλιστές εμφανίστηκαν οργισμένοι κατά των υπουργών και τους συνέστησαν «να βγουν στον δρόμο», ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης χθες, στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Κων. Πουπάκης έστρεφε εκ νέου τα βέλη προς τα κυβερνητικά στελέχη, ζητώντας «ισότιμη μεταχείριση» για τα γαλάζια παιδιά στο Δημόσιο. «Να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια, λόγω κομματικών κριτηρίων, δεν κατείχαν θέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, βαδίζοντας ουσιαστικά στα προεκλογικά βήματα του Βυρ. Πολύδωρα για την εξασφάλιση των γαλάζιων παιδιών.

Ο κ. Πουπάκης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, αλλά έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι υπουργοί αγνοούν τους προβληματισμούς των συνδικαλιστών. «Η ΔΑΚΕ δεν επιθυμεί να συνδιοικήσει… Ζητάμε απλά να μας ακούνε», είπε (στον Αlpha), βάζοντας παράλληλα στο στόχαστρο για μια ακόμη φορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας με έμφαση ότι η ΔΑΚΕ αγωνίζεται «για να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι θέσεις εργασίας τους και το ψωμί τους…».

▅ Ο ανασχηματισμός

Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη εκτιμούσαν ότι τα παράπονα που άρχισαν πάλι να κάνουν οι βουλευτές, έχουν σχέση και με την υποχώρηση των σεναρίων για ανασχηματισμόσενάρια που συγκρατούσαν μέχρι πρότινος, όπως λένε, και την γκρίνια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος

«Απολογούμαστε»

Την ίδια στιγμή, φουντώνει η γκρίνια και από βουλευτές της Ν.Δ., που λένε ότι οι περισσότεροι υπουργοί «έχουν επαναπαυτεί από τις δημοσκοπήσεις και έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο». «Το κλίμα στην κοινωνία είναι ανησυχητικό και όπου και να βρεθούμε ακούμε μόνον παράπονα», λέει χαρακτηριστικά κυβερνητικός βουλευτής από τη Βόρεια Ελλάδα, προσθέτοντας ότι σχεδόν όλοι οι βουλευτές «εμφανίζονται απολογούμενοι στις εκδηλώσεις για τις πρωτοχρονιάτικες πίτες, που τις τελευταίες ημέρες κόβουν σωρηδόν στις εκλογικές περιφέρειές τους». Οι βολές κατά υπουργών δεν έλειψαν, εξάλλου, και στη σύναξη που είχε προχθές το βράδυ ομάδα 15 βουλευτών της Ν.Δ., σε ταβέρνα της Αθήνας, παρουσία του γραμματέα του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτη.

Από τις επιθέσεις της ΔΑΚΕ και την επεισοδιακή εκδήλωση στη Ρηγίλλης, εμφανίζεται ενοχλημένο το Μαξίμου. Ωστόσο, η κυβέρνηση προτίμησε χθες να μη ρίξει λάδι στη φωτιά και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευαγγ. Αντώναρος περιορίστηκε να αναφέρει ότι η έκρηξη της ΔΑΚΕ είναι «απόδειξη ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού». Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, πάντως, απέδιδαν τον νέο κύκλο γκρίνιας στο προεκλογικό τοπίο που έχει δημιουργηθεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αρκετοί συνδικαλιστές επιτίθενται σε υπουργούς για να ευνοήσουν συνυποψηφίους τους, εντός κι εκτός κυβέρνησης, με τους οποίους οι ίδιοι βρίσκονται σε «ανοικτή γραμμή». Κατά τις ίδιες πηγές, η άγρια επίθεση της ηγεσίας της ΔΑΚΕ κατά του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Απ. Ανδρεουλάκου- ο οποίος επέπληξε τους γαλάζιους συνδικαλιστές ότι «χάνουν το μέτρο»- συνδέεται και με τη μεγάλη διαμάχη των κυβερνητικών στελεχών που εκλέγονται στη Β΄ Αθήνας.

Άναψε φωτιές η ΔΑΚΕ


ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΠΑΚΗΣ

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, αλλά έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι υπουργοί αγνοούν τους προβληματισμούς των συνδικαλιστών.

«Η ΔΑΚΕ δεν επιθυμεί να συνδιοικήσει… Ζητάμε απλά να μας ακούνε» ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ

Η άγρια επίθεση της ηγεσίας της ΔΑΚΕ κατά του υφυπουργού Εσωτερικών- ο οποίος επέπληξε τους γαλάζιους συνδικαλιστές ότι «χάνουν το μέτρο» – συνδέεται και με τη μεγάλη διαμάχη των κυβερνητικών στελεχών που εκλέγονται στη Β΄ Αθήνας