ΕΝΑΝ… ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ τρόπο βρήκαν στο ΙΚΑ για να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η διοίκηση του Ταμείου παραπέμπει τους χιλιάδες ασφαλισμένους που καθημερινά ταλαιπωρούνται στις μονάδες υγείας του ιδρύματος να διατυπώσουν τα παράπονά τους στους διευθυντές!

Με εσωτερικό της έγγραφο η Διεύθυνση Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, αφού αποδέχεται ότι υπάρχουν προβλήματα και διαμαρτυρίες από ασφαλισμένους στις μονάδες υγείας σε πάσης φύσεως θέματα περίθαλψης, παρέχει οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος. Η λύση που επιλέγεται είναι η… ανάρτηση πινακίδων σε εμφανή σημεία των μονάδων υγείας με ευανάγνωστους και ικανού μεγέθους χαρακτήρες με το ακόλουθο κείμενο «Αγαπητέ ασφαλισμένε-η. Αν για οποιοδήποτε θέμα αντιμετωπίζεις πρόβλημα στην εξυπηρέτησή σου, να απευθύνεσαι στον διευθυντή της μονάδας…».

Σήμερα οι κενές οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού στο ΙΚΑ ανέρχονται σε 3.570 σε σύνολο 12.448. Επίσης σε σύνολο 8.700 οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού υπάρχουν 3.200 κενές θέσεις!