Νέο άρωμα εκλογών αναδύουν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για το πανεπιστημιακό άσυλο. Με περισσή σπουδή η κυβέρνηση ανακοίνωσε- εν μέσω κινητοποιήσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας- ότι προτίθεται να παρουσιάσει τις αλλαγές που σχεδιάζει σε ό,τι αφορά το άσυλο τον Φεβρουάριο.


Κάτι που είναι φανερό ότι θα ρίξει λάδι στη φωτιά προκαλώντας εκ των πραγμάτων νέο αναβρασμό στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Εξ ου και τα νέα εκλογικά σενάρια που άρχισαν και πάλι να διακινούνται.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ το Μαξίμου σιγοντάρει τις επιθέσεις που εξαπολύουν στελέχη της κυβέρνησης εναντίον του Συνασπισμού αναφορικά με «διασυνδέσεις» του κόμματος της Αριστεράς με τους κουκουλοφόρους. Χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέστησε στον ΣΥΝ να καταδικάσει τη δράση των αναρχικών, ωστόσο η Κουμουνδούρου απάντησε με αιχμές προς το πρόσωπο της κ. Μπακογιάννη και με ερωτήματα για τη στάση της υπουργού σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Γκουαντάναμο και τις πτήσεις της… Αir CΙΑ. Ο κ. Καρατζαφέρης από την πλευρά του συνέχισε το ίδιο βιολί εναντίον του Συνασπισμού. Μόνο που ανέβηκε κάποιους τόνους και υποστήριξε ευθέως ότι η Νεολαία του ΣΥΝ έχει σχέσεις με τους αναρχικούς.

ΤΟ ΚΥΣΕΑ, που συνεδριάζει σήμερα, θα ενημερωθεί για τις επικείμενες αλλαγές στο στράτευμα που περιλαμβάνουν περισσότερους επαγγελματίες στρατιώτες σε Αεροπορία και Ναυτικό. Δεν αποκλείεται να προκύψει και αντικατάσταση ενός εκ των τεσσάρων αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, έρχονται αυξήσεις. Όχι ασφαλώς στους μισθούς των εργαζομένων, αλλά στα εισιτήρια των λεωφορείων (5%) και τους ναύλους όλων των φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης. Για να μη μιλήσουμε για την αύξηση των ναύλων των εμπορευματικών μεταφορών του ΟΣΕ ούτε για τις δρομολογούμενες αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί! ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ τα δυσάρεστα και μία θετική εξέλιξη. Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο έκρινε χθες αντισυνταγματικό το πλαφόν στη χορήγηση εφάπαξ που είχε επιβληθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν πολύ μεγαλύτερη καταβολή εφάπαξ αναλόγως με τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία.