Oλόγος στους αναγνώστες. Ο Ν. Μπαγιώκος, Αναβρυτή Σπάρτης, γράφει: «Τα είδατε κ. Παπαδόπουλε, καθώς και όλος ο λαός. Έναν κ. Μπαλάσκα να μας προπηλακίζει, να μας φτύνει κατάμουτρα, να μας απειλεί σαν άτομα, σαν δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία και σαν νομοθετικά ισχυρή Πολιτεία.

Διαμαρτυρόμενοι για το ξύλο που φάγαμε, κινδυνέψαμε να φάμε κι άλλο από πάνω. Και ερωτώ: τα διάφορα φασιστοειδή από πού αντλούν τη δύναμη τόσου θράσους; Ασφαλώς, κάποιοι τους καλύπτουν. Και πίσω απ΄ αυτούς υπάρχουν κάποιοι μεγαλόσχημοι που τους κρατάνε τα μπόσικα.

Τα πράγματα δεν είναι αστεία.

Βρισκόμαστε απέναντι σε μια κλασική στάση της Αστυνομίας.

Μορφή εσχάτης προδοσίας. Οι φύλακες της ζωής, της τιμής και της περιουσίας μας έχουν διαβρωθεί. Πρέπει να περιέλθουν στη δικαιοδοσία των στρατοδικείων. Πάντως, ο κ. Πολύδωρας μόνος του δεν μπορεί να το κάμει. Χρειάζεται συστράτευση. Αν αργήσουμε, ίσως θρηνήσουμε με απώλεια αίματος. Και μη νομιστεί ότι πρόκειται για 23 παλιόπαιδα. Έχουμε να κάνουμε με καλά στημένη συνωμοσία μέσα στους κόλπους της Αστυνομίας.

Και σ΄ όλα τα επίπεδα.

Αν η “μικροβιολογική” εξέταση κάπου εξιχνιάσει παρουσία του καθεστώτος Καραμανλή, ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσουμε επικίνδυνες καταστάσεις. Και οι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν. Μην το παίρνετε έτσι, επιπόλαια. Μελετώ τη Ιστορία του Ελληνισμού 58 ολόκληρα χρόνια.

Τα ίδια Παντελάκη μου σ΄ όλες τις περιόδους. Τα ίδια και τώρα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Ο Θ. Γραμματικόπουλος, Παπαφλέσσα 7, Πύργος Ηλείας, γράφει:

«Στις 15 Νοεμβρίου 2006 γράψατε στις “Ματιές” σχετικά με την απόφαση των δικαστών για τις αμοιβές τους. Διαφωνώ σ΄ ένα βασικό σημείο. Λέτε: “… Γι΄ αυτό πρέπει να τον θωρακίσουμε οικονομικά (τον δικαστή). Για να είναι απερίσπαστος στο έργο του”. Δεν αμφιβάλλουμε ότι και οι δικαστές έχουν ανθρώπινες αδυναμίες. Όμως, για να αποφύγουν τη φθορά της συνείδησής τους από τη διαφθορά, πρέπει να αμείβονται με παχυλούς μισθούς, τους οποίους θα αποφασίζουν μόνοι τους, προκλητικούς για τον λαό; Τότε οι ανθρώπινες αξίες υφίστανται ηχηρά ραπίσματα. Το χρήμα δεν στηρίζει ούτε φτιάχνει τις αξίες που προσδιορίζουν τον άνθρωπο. Αυτό το κάνει η Παιδεία. Η δημοκρατία δεν λειτουργεί έτσι ούτε στηρίζεται στους παχυλούς μισθούς των εξουσιών. Χρειάζεται θεμέλια ανθρώπων που θα σέβονται τον συνάνθρωπο, που δεν θα γίνονται επίορκοι των νόμων, που η όποια εξουσία στα χέρια τους θα είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας.

Τέλος, η απονομή δικαιοσύνης από τους δικαστές δεν είναι συνάρτηση των αποδοχών τους».