Περίπατος στη Νέα Σμύρνη για τον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» νίκησαν τον Εργοτέλη 2-0, πολύ πιο εύκολα απ΄ ό,τι δείχνει το σκορ και μάλιστα χωρίς να παίξουν ποδόσφαιρο αξιώσεων. Με ηγέτη τον αρχηγό Μαρτσέλο Πλετς, ο οποίος έκοβε, σκόραρε, εμψύχωνε και πολύ καλούς τους Μπρέσκα, Ενσαλίβα, Κουτσόπουλο, οι γηπεδούχοι διατήρησαν καθολική υπεροχή, έκλεισαν τον Εργοτέλη και κατέκτησαν άνετη νίκη.

Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν τη χειρότερη εμφάνισή τους, στο λεκανοπέδιο. Ήταν ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Η άμυνα έκανε τραγικά λάθη, η μεσαία γραμμή δεν είχε επινοήσεις, ενώ στην επίθεση μόνον ο Κοιλιάρας προσπαθούσε να απειλήσει με ένα, δυο μακρινά σουτ, αλλά κι αυτός ήταν απελπιστικά μόνος.

Με λίγα λόγια, ο Πανιώνιος όχι μόνον νίκησε δίκαια, αλλά θα μπορούσε να σημειώσει και άλλα γκολ, εάν οι παίκτες του είχαν αυτοσυγκέντρωση.

Ο Εργοτέλης έπαιξε με δέκα παίκτες για περίπου μισή ώρα, αφού στο 64΄ αποβλήθηκε ο Μιλάντιν με δεύτερη κίτρινη. Απογοήτευσε ο Βασσάρας, που σφύριζε συνεχώς, δεν άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί και, θέλοντας να κρατήσει τους τύπους, έχασε την ουσία: αντί να περάσει απαρατήρητος, όπως όλοι οι καλοί διαιτητές, εκνεύρισε παίκτες και κόσμο. Κρίμα…

●●● Στο 16΄ ο Μπρέσκα εκτέλεσε κόρνερ και ο Πλετς με καρφωτή κεφαλιά από κοντά βρήκε στόχο (1-0).

●●● Στο 63΄ ο Μπρέσκα σούταρε δυνατά, ο Πόζα απέκρουσε, αλλά δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και ο επερχόμενος Λουρένσο σκόραρε με πλασέ (2-0).

●●● Στο 72΄ και πάλι ο Μπρέσκα εξαπέλυσε κεραυνό από είκοσι πέντε μέτρα, αλλά ο Πόζα εκτινάχτηκε και απέκρουσε υπέροχα.

●●● Στο 54΄ δεν μέτρησε γκολ του Τζιμπούρ, με υπόδειξη του βοηθού (οφ σάιντ).

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Λίνεν: «Προτιμώ να παίζουμε καλή μπάλα παρά να δέχομαι συγχαρητήρια όταν η ομάδα μου νικάει. Από του χρόνου θα δείτε τον πραγματικό Πανιώνιο. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν κακός. Η μπάλα χοροπηδούσε. Τέλος πάντων, αξίζαμε τη νίκη και την κατακτήσαμε». Καραγεωργίου: «Ο Πανιώνιος νίκησε δίκαια, χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά μας έλειπαν τέσσερις παίκτες. Δεν μένουμε πια σ΄ αυτό το παιχνίδι. Κοιτάζουμε το μέλλον και προχωράμε. Το επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο είναι σημαντικό».