Άθλος από τον ΟΦΗ! Αν και αγωνίστηκε για μία ώρα με 10 παίκτες, η ομάδα του Μάουρερ επικράτησε του Ηρακλή με 1-0 και έφτασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ντέρμπι με τα όλα του έγινε στο Ηράκλειο. Ο Ηρακλής αν και ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, εν τούτοις στην ανάπαυλα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Και ο ΟΦΗ που έπαιξε από το 32΄ με 10 παίκτες, πήρε το προβάδισμα όταν ο Μάουρερ υποχρεώθηκε να αλλάξει τα πλάνα του. Πώς έγιναν όλα αυτά; Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο εφάρμοσε υποδειγματικά την τακτική της αντεπίθεσης και ο Ηρακλής ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος, αλλά οι παίκτες του δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Τρεις φορές βρέθηκε απέναντι στο γκολ ο Ηρακλής, αλλά ο Σηφάκης δεν νικήθηκε.

ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Μόλις στο 3΄ ο Ρίβας βγήκε στην κόντρα, αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής δεν βρήκε τον στόχο (άουτ). Στο 24΄ ο Ρίβας είχε τετ α τετ με τον Σηφάκη, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ ήταν ο νικητής, όπως και στο 27΄ όταν σταμάτησε την από ευνοϊκή θέση κεφαλιά του Ερέρα.

Σε αυτό το επιθετικό κρεσέντο του Ηρακλή ο ΟΦΗ είχε να αντιπαρατάξει την ευκαιρία του Ντρούλιτς στο 22΄ με το σουτ που έστειλε ο Σέρβος, αλλά ο Αμπάρης αντέδρασε σωστά.

Το σκηνικό άλλαξε στο 32΄, όταν ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Σφακιανάκη, που έριξε στο έδαφος τον Χλωρό και ο διαιτητής Ζανετίδης τού έδειξε την κόκκινη κάρτα. Ο Μάουρερ αναγκάστηκε να βάλει στο παιχνίδι τον Τσίπεφ και να δώσει εντολή στον Οφορίκουε να οπισθοχωρήσει στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, αφήνοντας μοναδικό επιθετικό τον Ντρούλιτς.

Στο 44΄ ο ΟΦΗ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από φάουλ πάσα του Ουέλινγκτον ο Τσίπεφ με σουτ κεραυνό έστειλε την μπάλα στη δίχτυα (1-0).

Στο δεύτερο μέρος ο Μπουμπένκο έβαλε δύο «φρέσκους» κυνηγούς, τους Ίλιε και Φορτούζι, αλλά ο Ηρακλής δεν βρήκε πολύ χώρο αφού ο ΟΦΗ έπαιξε έχοντας ως βασικό στόχο να υπερασπιστεί την εστία του. Οι Θεσσαλονικείς είχαν μια αξιόλογη φάση στο 68΄ όταν ο Σηφάκης σταμάτησε τον Φορτούζι, ενώ οι Κρητικοί απείλησαν δύο φορές στο 62΄ και το 63΄, αλλά τα σουτ των Τσίπεφ και Ρουμπάκη δεν προβλημάτισαν τον Αμπάρη.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ 10

«Πήραμε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς, στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι αν και θεωρώ ότι ήταν άδικη η κόκκινη του Σφακιανάκη», δήλωσε ο τεχνικός του ΟΦΗ Ράινερ Μάουρερ και πρόσθεσε: «Μετά το γκολ που πετύχαμε, παίξαμε καλύτερα με 10 παρά με 11 παίκτες. Δεν κάναμε το καλύτερό μας ματς, αλλά οι παίκτες μου ήταν μαχητικοί αφού παίξαμε με παίκτη λιγότερο».

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιόζεφ Μπουμπένκο τόνισε: «Ξεκινήσαμε τον αγώνα πολύ καλά, δημιουργήσαμε φάσεις για γκολ και ήμασταν η καλύτερη ομάδα, αλλά δυστυχώς χάσαμε. Και αυτό γιατί δεν κάναμε γκολ τις ευκαιρίες. ενώ η αποβολή του ΟΦΗ δεν μας βοήθησε. Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ παίζοντας άμυνα πήρε τη νίκη, αν και το διάστημα αυτό παίχτηκε αντιποδόσφαιρο».