Η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας με τα τακτικά επαναλαμβανόμενα επεισόδια και τις συγκρούσεις των ΜΑΤ με τους αναρχικούς είναι προφανώς απαράδεκτη.

ΔΕΝ θα πρέπει ούτε να θρηνήσουμε θύματα ούτε φυσικά να οδηγηθούν οι επαγγελματίες στη χρεοκοπία για να καταλάβει η κυβέρνηση αλλά και η πανεπιστημιακή κοινότητα ότι κάτι πρέπει να γίνει. Γιατί φυσικά και οι δύο φέρουν ευθύνες.

ΟΙ πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές σωστά ανησυχούν για μια ενδεχόμενη καταστρατήγηση του ασύλου. Πρώτοι αυτοί όμως θα έπρεπε να φροντίσουν να το προστατεύσουν από τις κάθε είδους ομάδες που έχουν ανοίξει αυτή την ιδιότυπη και άγρια βεντέτα με την αστυνομία.

Δυστυχώς όχι μόνο δεν το έχουν κάνει αλλά δείχνουν και μια αδικαιολόγητη παθητικότητα που αγγίζει την αδιαφορία. Κι αυτό η κοινή γνώμη τούς το καταλογίζει.

ΕΞΙΣΟΥ σοβαρές ευθύνες όμως έχει και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Όπως έχει κατ΄ επανάληψη αποδειχθεί στο παρελθόν, όταν υπάρχει έγκαιρη προετοιμασία και προληπτική αστυνόμευση, τότε τα σοβαρότερα επεισόδια αποφεύγονται. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό η ΕΛ.ΑΣ. καταλαμβάνεται μονίμως αιφνιδιασμένη με αποτέλεσμα την κλιμάκωση των συγκρούσεων.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ο προκλητικός λόγος του κ. Πολύδωρα καθώς και η περίεργη τακτική ορισμένων συνδικαλιστικών εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν μεταβληθεί σε τηλεοπτικούς σχολιαστές της ακροδεξιάς έχουν συμβάλει από την πλευρά τους στην όξυνση του κλίματος. ΜΠΡΟΣΤΑ σε όλα αυτά η κυβέρνηση μοιάζει να αρπάζεται από το άσυλο προβάλλοντας την αλλαγή του νόμου ως πανάκεια. Κάνει μεγάλο λάθος. Και κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με ακόμα σοβαρότερα επεισόδια- αυτή τη φορά έχοντας απέναντί της πραγματικούς φοιτητές και όχι τους 200 χούλιγκαν που τρομοκρατούν το κέντρο της Αθήνας!