ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η διαιτησία ενός… Κάκου διαιτητή και του επόπτη Χυτήρη στιγμάτισαν την πρώτη συνάντηση Κυπέλλου προημιτελικής φάσης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, στην οποία επικράτησαν οι γηπεδούχοι με 2-1. Ο Αναστάσιος Κάκος του συνδέσμου Κερκύρας έκλεισε τα μάτια σε χέρι του Μίετσελ, με το οποίο… πάσαρε στον Τόργκελε από ασίστ του οποίου προήλθε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Ύστερα από λίγα λεπτά ο συμπατριώτης

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να μεταμορφώνεται στο δεύτερο χάρη στις αλλαγές του Μουνιόθ (Νίνης αντί Ίβανσιτς και Μάντζιος αντί Σαλπιγγίδη)

του ο Χυτήρης, που θα μπορούσε να είχε δει και το χέρι καθώς έγινε κοντά του, δεν υπέδειξε το οφσάιντ (πάσα Αραμπατζή σε Τόργκελε) από το οποίο προήλθε και το δεύτερο τέρμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να μεταμορφώνεται αγωνιστικά στο δεύτερο χάρη στις αλλαγές του Βίκτορ Μουνιόθ (Νίνης αντί Ίβανσιτς και Μάντζιος αντί Σαλπιγγίδη) και να πετυχαίνει το γκολ, που μπορεί να αποδειχτεί… χρυσάφι, δεδομένου ότι το δεύτερο παιχνίδι σε δύο εβδομάδες θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Στο 62΄ ο Βαγγέλης Μάντζιος, ύστερα από πάσα του Τσίγκα στον κενό χώρο, ντρίμπλαρε τον Φερνάντεζ και από πλάγια θέση δεξιά μείωσε σε 2-1.

Οι «πράσινοι» δημιούργησαν και άλλες κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν παίζοντας σχεδόν στο «μισό» γήπεδο τον ΠΑΟΚ, που μετά και την αναγκαστική αλλαγή του Ζαγοράκη (ζήτησε να αποχωρήσει από το 48΄ και τελικά αποχώρησε στο 58΄) έχασαν το κέντρο και αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τα άκρα. Ο φρέσκος και ταλαντούχος Νίνης με τον ανεβασμένο στο δεύτερο ημίχρονο Βύντρα δημιούργησαν πολύ δυνατή δεξιά πλευρά, ενώ και οι Σωτήρης Λεοντίου και Σεμπάστιαν Ρομέρο (πήγε αριστερά στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την αποχώρηση Ίβανσιτς) έδειξαν ιδιαίτερη κινητικότητα. Ο ΠΑΟΚ με τη βοήθεια των χιλιάδων φίλων του μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, οι ποδοσφαιριστές του (Μουμίν, Ηλιάδης, Ζαγοράκης, Μπαρκαουάν) κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες με τους προσωπικούς τους αντιπάλους και επικράτησαν πλήρως του Παναθηναϊκού. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης φάνηκε αποκομμένος στην «πράσινη» επίθεση, ενώ κάθε φορά που πήγαινε προς την μπάλα αποδοκιμαζόταν έντονα και στο δεύτερο ημίχρονο ο Μουνιόθ τον αντικατέστησε.

Οι γηπεδούχοι δεν κινδύνευσαν στο πρώτο ημίχρονο με εξαίρεση μιαδυο ευκαιρίες, όχι κλασικές των φιλοξενουμένων. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλες ευκαιρίες να πετύχει γκολ. Μόλις στο 4΄ έπειτα από αναμπουμπούλα στην περιοχή και σουτ του Μίετσελ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Βύντρα και στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά της και ύστερα σουτ που έγινε, έδιωξε ο Μπίσκαν με το κεφάλι!

Ο Βούκοτιτς βλέποντας ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας (τραυματίες Σέριτς, Δάρλας) ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν περισσότερο από δεξιά- από εκεί προήλθαν και τα γκολ. Ο δυναμικός πρώην ποδοσφαιριστής των «πρασίνων» Σαντόρ Τόργκελε έκανε πολλή ζημιά στον Παναθηναϊκό με τη βοήθεια του ταχύτατου Αραμπατζή. Στο 31΄ ο Μίετσελ με το χέρι έδωσε πάσα στον Τόργκελε και ακολούθησε ασίστ του Ούγγρου στον Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος στριφογύρισε μέσα στην περιοχή απέναντι στον Βύντρα και έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία του Εμπέντε (1-0).

ΜΕ ΟΦΣΑΪΝΤ

Στο 42΄ ο Τόργκελε που ήταν σε θέση οφσάιντ πήρε την μπάλα από δεξιά και έβγαλε καταπληκτική πάσα στην καρδιά της άμυνας στον Μίετσελ, που βρήκε την μπάλα με το αριστερό γόνατο και έγραψε το 2-0.

Δύο φάσεις, από τις οποίες… απουσίαζαν τα δύο σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού Μπίσκαν και Μόρις και έμεινε ο Βύντρα εκτεθειμένος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του ΠΑΟΚ, βλέποντας τον δαιμόνιο Νίνη να μπαίνει στο 46΄, έκανε εσωτερική αλλαγή βάζοντας τον βραχύσωμο Παντελή Κωνσταντινίδη να τον μαρκάρει (αντί του Χαραλάμπους που προωθήθηκε στα χαφ), ενώ προσπαθώντας κάτι να αλλάξει μετά το 21 και την υπεροχή του Παναθηναϊκού έδωσε χρόνο συμμετοχής στον νεοαποκτηθέντα Βραζιλιάνο Ίντιο (73΄ αντί Τόργκελε).

Στο 67΄ ο Τσίγκας είχε κεφαλιά από καλή θέση άουτ, ενώ στο 70΄ ο Τζιόλης μέσα από την περιοχή με πλασέ δεν ευστόχησε (άουτ). Είχε προηγηθεί καλή σέντρα του Νίνη και πάσα του Ρομέρο στον Τζιόλη. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα σουτ του Μάντζιου, ο Φερνάντεζ μπλόκαρε την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο δεύτερο ημίχρονο με απευθείας χτύπημα φάουλ του Χαραλαμπίδη, που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή.

Κίτρινες κάρτες πήραν οι Ζαγοράκης, Ηλιάδης, Κωνσταντινίδης, Τόργκελε, Νίνης, Βίκτορ, Μίετσελ.

ΠΑΟΚ:Φερνάντεζ, Κωνσταντινίδης, Αραμπατζής, Μπαρκαουάν, Μελίσσης, Μουμίν (79΄ Χαραλαμπίδης), Χαραλάμπους, Ηλιάδης, Ζαγοράκης (58΄ Μπαλάφας), Τόργκελε (73΄ Ίντιο), Μίετσελ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Εμπέντε, Βύντρα, Λεοντίου, Μπίσκαν, Μόρις, Μπόβιο, Τζιόλης, Ρομέρο, Ίβανσιτς (46΄ Νίνης), Τσίγκας (79΄ Βίκτορ), Σαλπιγγίδης (46΄ Μάντζιος).

Τον κάλυψε πλήρως ο Μουνιόθ


Η παρουσία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη για πρώτη φορά ως αντιπάλου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ήταν το γεγονός της χθεσινής αναμέτρησης. Οι οπαδοί του «Δικεφάλου» περισσότερο φώναζαν όταν έπαιρνε την μπάλα ο επιθετικός του Παναθηναϊκού παρά στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης. Όταν έφθασε μάλιστα στην Τούμπα, μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, τον περίμεναν πεντακόσιοι περίπου οπαδοί του ΠΑΟΚ που τον αποδοκίμασαν. Μετά το τέλος του αγώνα φυγαδεύθηκε μέχρι το λεωφορείο του Παναθηναϊκού δίχως να κάνει καμία δήλωση. «Πιστεύω ότι όλους τους παίκτες τους επηρεάζουν αυτά τα πράγματα, όμως είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να προχωράμε. Στο ημίχρονο τον αντικατέστησα επειδή δέχθηκε ένα τάκλιν από τον Ζαγοράκη και ένιωθε ενοχλήσεις» δήλωσε Βίκτωρ Μουνιόθ, σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες προς τον Σαλπιγγίδη, ενώ για την ατμόσφαιρα της Τούμπας συμπλήρωσε: «Ήταν μια ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα που βοήθησε πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ».