Αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο, σε οργάνωση Μεγάρου Μουσικής, στο πλαίσιο της σειράς «Γέφυρες». Σ τις τρεις συναυλίες- απόψε, το Σάββατο και την Κυριακή- θα παρουσιαστούν κύκλοι τραγουδιών («Ιθαγένεια», «Θητεία», «Χρονικό») αλλά και σημαντικά μεμονωμένα έργα που γράφτηκαν στα χρόνια της δικτατορίας. Απόψε θα παιχτεί το οργανικό έργο «Μικρή Φαντασία για Φλάουτο και Πιάνο», με σολίστ τον φλαουτίστα Μαρκ Γκρόουελς και τον Δημήτρη Παπαθεοδώρου στο πιάνο και πέντε θέματα για ορχήστρα που προέρχονται από τη μουσική που έγραψε ο Μαρκόπουλος για την τηλεοπτική σειρά του ΒΒC «Who Pays Τhe F erryman». Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα τραγουδήσει τα τραγούδια «Γεννήθηκα», «Χίλια μύρια κύματα», «Μάνα» κ.ά., ενώ ο Λάκης Χαλκιάς και η Λιζέτα Καλημέρη θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια του κύκλου «Μετανάστες». Η βραδιά θα κλείσει με τραγούδια που θα ερμηνεύσουν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Σοφία Παπάζογλου (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 21 0-7282.000). Έναρξη: 20.30.

* Οι Film, και συγκεκριμένα ο κιθαρίστας τους Μανώλης Ζαβιτσάνος και η τραγουδίστρια Ελένη Τζαβάρα, περιμένουν τους φίλους της μπάντας στο «Ρlanet Μusic» για ένα dj set βασισμένο σε τραγούδια που έχουν επηρεάσει τον ήχο τους. Κομμάτια από το παρελθόν αλλά και την ανεξάρτητη σκηνή τού σήμερα (Αρδηττού 44, τηλ. 21 09237.

1 09). Έναρξη:

2 1 .30.

 ΙΝFΟ

Αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο- απόψε, το Σάββατο και την Κυριακή- στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 21 0-7282.000).